Ξυλοκόπησαν και λήστεψαν οδηγό λεωφορείου «επειδή πήγαινε αργά»

Ένα ακόμα περιστατικό αναίτιας βίας με θύμα εργαζόμενους στις συγκοινωνίες της Αθήνας είχαμε αυτό το Σάββατο όταν οδηγός λεωφορείου της γραμμής 171 κατέληξε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα νεαρών επιβατών οι οποίοι κατόπιν τον λήστεψαν με την πρόφαση πως «καθυστερούσε τους επιβάτες». Ελαφρά τραυματίστηκε και συνάδελφός του που είχε σχολάσει και έσπευσε να τον βοηθήσει.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, όλα ξεκίνησαν στις 17:40 το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαΐου. Οι έξι νεαροί που επέβαιναν στο λεωφορείο 171 και, όπως κατέθεσαν τα θύματα, δηλαδή οι δύο οδηγοί ηλικίας 57 και 65 ετών, ήταν ηλικίας 19-21 και μιλούσαν ελληνικά, κατέβηκαν στη στάση του μετρό Ελληνικού επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης 36. Οι δύο παρέμεναν μπροστά μπλοκάροντας το λεωφορείο να μην ξεκινήσει την ίδια ώρα που οι άλλοι τέσσερις μπήκαν μέσα τραβωντας την συρόμενη πορτα.

Το κουαρτέτο, άρχισε να βρίζει χυδαία τον 57χρονο οδηγό λέγοντάς του ότι το λεωφορείο είχε κόσμο και καθυστερούσε και στη συνέχεια όρμησε πάνω του και με μανία τον ξυλοκόπησε με μπουνιές και κλωτσιές. Ο 65χρονος συνάδελφος του που βρισκόταν στο λεωφορείο ενώ είχε σχολάσει προσπάθησε να σώσει τον οδηγό από τα νύχια των μαινόμενων νεαρών χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι δράστες αφού τον έδειραν και αυτόν, στη συνέχεια άρπαξαν το τσαντάκι του 57χρονου που περιείχε την ταυτότητά του, το κινητό του τηλέφωνο και 400 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Το θύμα διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ οι αστυνομικοί με οδηγό τις καταθέσεις των δύο θυμάτων αλλά και το υλικό απο κάμερες της περιοχής προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών της άγριας επίθεσης που θυμίζει την υπόθεση στο Μετρό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο.

Η ΟΣΥ προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό.

Πηγή: protothema.gr, athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*