Προς ηλεκτροκίνητο στόλο αστικών λεωφορείων η Ρόδος

Η πόλη της Ρόδου ίσως γίνει η πρώτη πόλη της Ελλάδας με 100% ηλεκτρικό στόλο λεωφορείων αν γίνει πράξη η πρόταση του δημάρχου της πόλης για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της αντικατάστασης του συνόλου του στόλου εντός δύο ετών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, ήδη υπάρχει επικοινωνία με τον επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος- Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ακολουθήσουν οι σχετικές διαδικασίες:

Είναι απολύτως ρεαλιστικό το σενάριο στα επόμενα 2 έτη να αντικατασταθούν όλα τα λεωφορεία με ηλεκτροκίνητα.

Ο Δήμαρχος Αντώνης Β. Καμπουράκης πρότεινε την αντικατάσταση όλων των λεωφορείων της ΔΕΣ ΡΟΔΑ με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία πρόταση, που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον Carsten Rasmussen, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος- Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αμέσως τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουμε την ολοκληρωμένη πρόταση μας φάκελο και συνεργάτες του κ Rasmussen θα επισκεφτούν την ΔΕΣ ΡΟΔΑ για περαιτέρω ενέργειες.

Η Ρόδος θα ΛΑΜΨΕΙ ΞΑΝΑ!!!

Εν τω μεταξύ, για υπογραφή από τον υπουργό Εσωτερικών  έχει σταλεί το σχέδιο της απόφασης ένταξης για την χρηματοδότηση ύψους 160.000 ευρώ του ΔΕΣ ΡΟΔΑ για την «Προμήθεια εξοπλισμό, κατασκευή, μεταφορά, και τοποθέτηση των στεγάστρων λεωφορείων εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού Δ. ΡΟΔΟΥ ΔΕΣ ΡΟΔΑ»

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν 60 νέα στέγαστα, τα οποία, όπως ανφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα αποτελούν κόσμημα για το νησί της Ρόδου παρέχοντας ιδιαίτερες διευκολύνσεις στους επιβάτες της ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Σε επιλεγμένα δε στέγαστρα θα τοποθετηθεί φωτοβολταικό αυτόνομο σύστημα ηλεκτροδότησης, info kiosks για πληροφορίες για το νησί της Ρόδου, αυτόματοι πωλητές εισιτηρίων, φόρτιση συσκευών κλπ.  

Για την μελέτη συνεργάστηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και οι τεχνική υπηρεσία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

Πηγή: athenstransport.com, ΔΕΣ ΡΟΔΑ

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*