Αυτοκινητόδρομος θα φορτίζει τα ηλεκτρικά οχήματα εν κινήσει στην Ιταλία

Η Ισραηλινή εταιρεία ElectReon Wireless επεκτείνει και στην Ευρώπη τις δοκιμές της για τη δημιουργία δρόμων οι οποίοι θα φορτίζουν ηλεκτρικά οχήματα ενώ αυτά βρίσκονται καθ’ οδόν. Για πρώτη φορά το σύστημα αυτό δοκιμάζεται σε αυτοκινητόδρομο στην Ιταλία, μέσω κατασκευής ενός τμήματος μήκους ενός χιλιομέτρου στον αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Μιλάνο με την Μπρέσια. 

Κατά την διάρκεια των δοκιμών, οι μπαταριές ηλεκτρικών οχημάτων στα οποία έχει τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός θα φορτίζονται απ’ ευθείας από χάλκινα πηνία τοποθετημένα κάτω από το οδόστρωμα με τη μέθοδο της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής. 

Δοκιμές του ίδιους συστήματος έχουν πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ και στην Σουηδία, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το σύστημα θα δοκιμαστεί σε αυτοκινητόδρομο. Οι προηγούμενες δοκιμές έχουν δείξει ότι μέσω του συστήματος αυτού μπορεί να μεταφερθεί στα οχήματα ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 70 kW. Στη Σουηδία λειτουργεί ήδη ο πρώτος “ηλεκτρικός δρόμος” στον κόσμο, μήκους 1,9 χλμ., ενώ άλλες εταιρείες αναπτύσουν ανάλογα συστήματα φόρτισης, βασισμένα σε διαφορετικές τεχνολογίες.

Στόχος είναι να δοθεί λύση σε ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια που αντιμετωπίζει η ηλεκτροκίνηση, την απουσία υποδομών φόρτισης που αναγκάζει τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων να σχεδιάζουν κάθε διαδρομή τους ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης. Σε κάθε περίπτωση, η μαζική υιοθέτηση ανάλογων συστημάτων φόρτισης βρίσκεται αρκετά χρόνια μακριά. 

Δείτε επίσης: 

Πηγή: athenstransport.com, interestingengineering.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*