Αναστέλλονται δρομολόγια λεωφορείων στην Κηφισιά λόγω βανδαλισμών από νεαρούς

Ενημέρωση 23 Ιουνίου:

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν απόψε τα δρομολόγια όλων των γραμμών που έχουν ως αφετηρία το Ζηρίνειο. Η διακοπή των δρομολογίων τις βραδινές ώρες θα είναι σε ισχύ τα βράδια της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής.


Ενημέρωση 22 Ιουνίου:

Από τις 20:00 θα ολοκληρώνονται από σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου 2021 και μέχρι νεοτέρας τα δρομολόγια των λεωφορείων της Κηφισιάς που έχουν ως αφετηρία το Ζηρίνειο.

Εξαιρούνται τα δρομολόγια των γραμμών 503 και 506 όπου τα δρομολόγια θα συνεχιστούν για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Η απόφαση ελήφθη μετά από νέα περιστατικά βανδαλισμών που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής 21 Ιουνίου στη Βαρυμπόμπη και τη Δροσιά, και πάλι από ομάδες νεαρών.


Αρχικό άρθρο:

Στη διακοπή δρομολογίων λεωφορείων που κινούνται από την Κηφισιά προς τα βορειότερα προάστια της Αθήνας προχώρησαν τις τελευταίες μέρες οι υπεύθυνοι προγραμματισμού των ΚΤΕΛ (που έχουν αναλάβει τα δρομολόγια στην περιοχή) με τη σύμφωνη γνώμη του ΟΑΣΑ, μετά από πρόσφατα περιστατικά βανδαλισμών εντός των λεωφορείων από νεαρούς.

Συγκεκριμένα, η διακοπή των τελευταίων βραδινών δρομολογίων των γραμμών που έχουν ως αφετηρία το Ζηρίνειο αποφασίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιουνίου, ύστερα από δύο περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς από νεαρούς επιβάτες στις γραμμές 507 και 509.

Τα περιστατικά αυτά περιέγραψε στο Athens Transport αναγνώστης ο οποίος τυγχάνει γνώστης της κατάστασης ως κάτοικος της περιοχής, μετά από συνομιλία του με οδηγούς λεωφορείων, μέσα από την ενότητα ‘Στείλε ό,τι βλέπεις’:

Οι γραμμές Ζηρινείου, ιδιαίτερα οι 507, 509 και 535 αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα που μπορεί να κοστίσουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στις 18/06/2021, ομάδα νεαρών επιβιβάστηκε το απόγευμα σε λεωφορείο της γραμμής 509, ξαφνικά όλοι ξεκίνησαν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής και ο οδηγός τους έκανε παρατήρηση. Φτάνοντας στις γραμμές του σταθμού Αγίου Στεφάνου οι νεαροί άνοιξαν τις βαλβίδες ασφαλείας των πορτών και διέφυγαν αφήνοντας το λεωφορείο στις γραμμές παγωμένο (δεν μπορεί να κινηθεί με ανοιχτές πόρτες) και ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του οδηγού και των διερχομένων συρμών του προαστιακού.

Οι νεαροί τον κοιτούσαν από απέναντι να δουν την αντίδραση του. Αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν όλα τα δρομολόγια, πλην 503, έως τη λήξη της βάρδιας και αυτή η “λύση” μάλλον θα ακολουθηθεί.

Την ίδια ημέρα (18/06/2021) τοποθέτησαν στην αλάνα που τερματίζει η γραμμή 507 πρόκες και αιχμηρά αντικείμενα με σκοπό την ακινητοποίηση των λεωφορείων που έφταναν εκεί σκαζοντας τα λάστιχα.

Πριν μερικές μέρες στο τέρμα της γραμμής 509, στο τελευταίο δρομολόγιο, άγνωστοι νεαροί επιτέθηκαν και έσπασαν μερικά τζάμια στο λεωφορείο της γραμμής που έφτασε εκεί. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο σημείο αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ακόμη, συχνό φαινόμενο είναι ο βανδαλισμός του εσωτερικού χώρου (με αυτοκόλλητα, μαρκαδόρους στα καθίσματα και τα παράθυρα και σπάσιμο καθρεπτών και βαλβίδων ασφαλείας πορτών) καθώς και του εξωτερικού μέρους (σπανε με πέτρες, τούβλα και αντικείμενα) των λεωφορείων.

Έχουν ήδη γίνει καταγγελίες για τα περιστατικά. Τα γεγονοτα αυτά είναι θλιβερά και πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία οδηγών, επιβατών και οχημάτων. Το γεγονός ότι δεν δημοσιεύονται ούτε τα γεγονότα ούτε οι τροποποιήσεις των δρομολογίων θέτει προβληματισμό ως προς την διαφάνεια και την ενημέρωση των επιβατών και των πολιτών των περιοχών αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των ΚΤΕΛ, επιβεβαιώνεται η παραβατική συμπεριφορά νεαρών επιβατών στην περιοχή, οι οποίοι επιστρέφουν στα σπίτια τους από την Κηφισιά τα βράδια του Σαββάτου. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν σπάσει ακυρωτικά μηχανήματα, τζάμια, διαχωριστικά θέσεων, ενώ συνηθίζουν να πειράζουν τις βαλβίδες αέρα των πορτών.

Για τα περιστατικά αυτά υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον ΟΑΣΑ, ενώ έχουν σταλεί και επιστολές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Τέλος, όπως σημειώνεται, με τη σύμφωνη γνώμη του ΟΑΣΑ τροποποιούνται τα τελευταία δρομολόγια των γραμμών που αναχωρούν από Ζηρίνειο τις καθημερινές, ενώ κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο μετά τις 20:15, πέρα από τη γραμμή 503 η οποία θα έχει δρομολόγια ανά 40′ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Νέας Ερυθραίας.

Πηγή: athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*