Μπορεί το Google Maps να επανέφερε τα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας στους χάρτες του, ύστερα από ολιγόμηνη απουσία, οι αρρυθμίες όμως συνεχίζονται με σταθμούς του Μετρό να απουσιάζουν ή να έχουν λανθασμένες ονομασίες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κεντρικότατου σταθμού Πανεπιστήμιο της γραμμής 2, η θέση του οποίου δεν έχει πλέον σήμανση στους χάρτες της Google. Το θετικό πάντως είναι ότι η εφαρμογή αναγνωρίζει την ύπαρξη του σταθμού, αφού προτείνει την χρήση του σε περίπτωση αναζήτησης προορισμού κοντά σε αυτόν.
Άλλοι σταθμοί που απουσιάζουν ανεξήγητα από τους χάρτες της Google αυτή τη στιγμή είναι οι σταθμοί Αργυρούπολη της γραμμής 2 και Ελαιώνας, Κεραμεικός, και Δουκίσσης Πλακεντίας της γραμμής 3. Για τους σταθμούς Ελαιώνας και Δουκίσσης Πλακεντίας (ο οποίος μάλιστα είναι και τερματικός σταθμός) μπορεί να λείπει το χαρακτηριστικό σύμβολο “Μ”, χρήστες της εφαρμογής έχουν μαρκάρει τη θέση τους ως “Μητροπολιτική Σιδηροδρομική Εταιρεία”, που δεν αποτελεί όμως την ενδεδειγμένη απεικόνιση ενός σταθμού Μετρό.
Άλλη περίπτωση τερματικού σταθμού που λείπει από το Google Maps είναι ο σταθμός Πειραιάς (!) του ΗΣΑΠ, αν και πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης του Πειραιά, ιδιαίτερα καθώς μπαίνουμε στην τουριστική περίοδο.
Κατά τα άλλα, υπάρχουν σταθμοί, κυρίως της γραμμής 1, που είναι μεν “μαρκαρισμένοι” στον χάρτη, αλλά με λανθασμένη ονομασία (είτε με την περίεργη προσθήκη των συμβόλων “ΠΛ. 2” που ενδεχομένως παραπέμπει σε υπηρεσιακή ονομασία εισόδου του σταθμού, είτε γραμμένοι ανομοιόμορφα, π.χ. στα Αγγλικά). Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται οι σταθμοί Ταύρος, Κάτω Πατήσια, Περισσός, Ηράκλειο και Χολαργός.
Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, το Google Maps προχωρά σε προβολή στοιχείων για τις συγκοινωνίες της Αθήνας τα οποία πρεοέρχονται απευθείας από αρχεία του ΟΑΣΑ. Σε αυτή την περίπτωση, η ποιότητα των στοιχείων των χαρτών είναι ανάλογη των δεδομένων που παρέχει στην Google ο οργανισμός.
Τέλος, ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του σταθμού Ευαγγελισμός της γραμμής 3 που μπορεί μεν να υπάρχει στον χάρτη, το σημείο που απεικονίζεται όμως βρίσκεται 100 και πλέον μέτρα μακριά από την πραγματική του θέση, στην είσοδο του ομώνυμου νοσοκομείου.
Πηγή: athenstransport.com