Διακοπή στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ εξαιτίας πυρκαγιάς

Eνημέρωση ώρα 13:00:

Εκτός λειτουργίας εξακολουθεί να παραμένει το τμήμα Φάληρο – Πειριαάς της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ), ύστερα από πυρκαγιά σε καλώδια το πρωί της Τρίτης. Οι επιβάτες μπορούν να φτάνουν ως το Φάληρο μέσω μετεπιβίβασης σε άλλο συρμό στο σταθμό Ταύρος. Η μετακίνηση από το Φάληρο ως τον Πειραιά γίνεται με λεωφορεία.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσής σας για την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 το πρωί στο δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό, μεταξύ των σταθμών Πειραιάς – Φάληρο και τις φθορές που αυτή προκάλεσε σε καλωδιώσεις ηλεκτροδότησης και σηματοδότησης, σας γνωρίζουμε, ότι η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό, γίνεται πλέον στο τμήμα «Φάληρο – Κηφισιά», με μετεπιβίβαση των επιβατών στο σταθμό «Ταύρος» σε άλλο συρμό.

Για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ έχει εκτάκτως δρομολογήσει λεωφορεία στο τμήμα της γραμμής 500 από Πειραιά (πλατεία Καραϊσκάκη) μέχρι το Φάληρο. Επίσης, οι επιβάτες που μετακινούνται από και προς Πειραιά μπορούν να χρησιμοποιούν τις εξής γραμμές: 040 Πειραιάς – Σύνταγμα, 130 Πειραιάς – Νέα Σμύρνη, 217 Πειραιάς – Αγ. Δημήτριος – Στ. Δάφνη, 218 Πειραιάς – Στ. Δάφνη, 229 Πειραιάς – Αγ. Δημήτριος – Στ. Δάφνη, Α1 Πειραιάς – Βούλα και Β1 Πειραιάς – Άνω Γλυφάδα.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό, ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από τα τεχνικά της συνεργεία, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η κυκλοφορία μέχρι τον Πειραιά.

Αρχικό άρθρο:

Φωτιά σε καλώδια ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021 σε τμήμα των γραμμών του ΗΣΑΠ μεταξύ Φαλήρου και Πειραιάς η οποία κατασβέστηκε μετά από επέμβαση της πυροσβεστικής. 

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, διακόπηκε προσωρινά η κίνηση των συρμών στο τμήμα Ταύρος – Πειραιάς.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, επί τόπου βρίσκονται συνεργεία της εταιρείας για την αποκατάσταση της βλάβης που προκλήθηκε στα καλώδια ηλεκτροδότησης και σηματοδότησης. 

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ δρομολογεί εκτάκτως λεωφορεία στο τμήμα της γραμμής 500 από Πειραιά (Πλατεία Καραϊσκάκη) μέχρι τον Ταύρο. Πλησιέστερη στάση επιβίβασης- αποβίβασης στον σταθμό ΗΣΑΠ Ταύρου, επί της οδού Θησέως μετά την οδό Αγ. Πάντων.

Επίσης, οι επιβάτες που μετακινούνται από και προς Πειραιά μπορούν να χρησιμοποιούν τη γραμμή 049 Πειραιάς – Ομόνοια, με αφετηρία στην Ακτή Ξαβερίου και τερματική στάση στην οδό Αθηνάς, καθώς και τη γραμμή 040 Πειραιάς – Σύνταγμα με αφετηρία στην Ακτή Ξαβερίου και τερματική στάση στην πλατεία Συντάγματος.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*