Τι δουλειά έχει ένα παλιό πράσινο λεωφορείο στο Παγκράτι;

Στη δεκαετία του 1990 επέστρεψε για λίγο μια γειτονιά στο Παγκάτι, εξαιτίας των γυρισμάτων της ταινίας αφιερωμένης στη ζωή του Γιάννη Αντεντοκούμπο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το real.gr, μια παραδοσιακή γειτονιά πίσω από το Καλλιμάρμαρο, στο Παγκράτι, έκανε ένα ταξίδι στο χρόνο για τα γυρίσματα των σκηνών από τα παιδικά χρόνια του σταρ του NBA. 

Στους δρόμους του Παγκρατίου βρέθηκε ένα διατηρημένο πράσινο λεωφορείο της γραμμής Πειραιάς – Σύνταγμα καθώς και ένα ταξί της εποχής, μεταφέροντας έτσι για λίγο τους κατοίκους της περιοχής πίσω στο χρόνο. 

Τα «πράσινα λεωφορεία» βγήκαν στους δρόμους τη δεκαετία του 1950 από την Ε.Η.Σ. (μετέπειτα Η.Σ.Α.Π.) συνδέοντας τον Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας (σημερινή γραμμή 040). Τα επόμενα χρόνια, ανέλαβαν επιπλέον γραμμές στον Πειραιά, μεταξύ αυτών και το «Πειραιάς – Πέραμα» που αντικατέστησε τη γραμμή του Τραμ. Από τη δεκαετία του 80 και για την τελευταία 20ετία της κυκλοφορίας τους (η τελευταία παραλαβή οχημάτων, συγκεκριμένα VOLVO – ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, έγινε το 1981), τα πράσινα λεωφορεία πέρασαν στον Ο.Α.Σ. (μετέπειτα Ο.Α.Σ.Α.) μέχρι την οριστική απόσυρσή τους.

Πηγή: real.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*