Νέοι υφυπουργοί στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – Αμετακίνητος ο Κώστας Καραμανλής

Αλλαγές στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έφερε ο σημερινός ανασχηματισμός της κυβέρνησης με δύο νέους υφυπουργούς να αναλαμβάνουν τα χαρτοφυλάκια των Υποδομών και των Μεταφορών. Αμετακίνητος στη θέση του για έναν ακόμα ανασχηματισμό παραμένει ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, υφυπουργός με αρμοδιότητα τον τομέα των Μεταφορών ανέλαβε ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, στη θέση του μέχρι σήμερα υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι καθηγητής Μηχανικός Ηλεκτρονικός – Ηλεκτρολόγος. Εργάστηκε ως καθηγητής στη Β/θμια και Γ/θμια εκπαίδευση, στην ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ και στα ΤΕΙ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Κοζάνης το 2000 ενώ συμμετείχε στην Κυβέρνηση Καραμανλή ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 2009 και στην κυβέρνηση συνεργασίας Σαμαρά και πάλι ως υφυπουργός στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από το 2013 ως το 2015.

Η αποχώρηση του κύριου Κεφαλογιάννη από την κυβέρνηση ίσως και να μην είναι έκπληξη δεδομένου ότι δεν είχε κάνει δημόσιες τοποθετήσεις εδώ και ενάμιση μήνα.

Στη θέση του υφυπουργού με αρμοδιότητα τον τομέα των Υποδομών που συστάθηκε σήμερα, αναβαθμίστηκε ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Ο κ. Καραγιάννης είναι πτυχιούχος Νομικής με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ενώ έχει υπάρξει και στέλεχος της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Για ένα ακόμα ανασχηματισμό τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών διατηρεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ως προφανή αναγνώριση για τη διαχείριση του τομέα των Μεταφορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας (όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν η στήριξη του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του έχει εκφραστεί δημόσια επανειλημμένα) καθώς και την προώθηση μεγάλων δημόσιων έργων τους τελευταίους μήνες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*