Από 13 Σεπτεμβρίου: Μόνο με αρνητικό τεστ η μετακίνηση ανεμβολίαστων επιβατών σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ

Nikolaos Diakidis/wikimedia.org CC BY-SA 3.0 DE)

Μόνο με την πραγματοποίηση rapid test θα μπορούν να ταξιδεύουν προς ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 ως τις 31 Μαρτίου 2022 οι ανεμβολίαστοι επιβάτες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Στις ανακοινώσεις του υπουργού, που αφορούσαν τα μέτρα που θα ισχύουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τους ανεμβολίαστους πολίτες σε εργασία και επιχειρήσεις περιλαμβάνονται και μέτρα για όσους ταξιδεύουν προς ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς.

Έτσι, προβλέπεται πως οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες σε αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ θα πρέπει να πραγματοποιήσουν 1 εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενήλικους και τους ανήλικους 12 – 17 ετών.

Οι ανήλικοι 5 – 12 ετών θα πραγματοποιούν self test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι.

Σημειώνεται ότι όλα τα τεστ για τους ανεμβολίαστους θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του ταξιδιώτη και κόστος 10 ευρώ ανά τεστ.

Το αποτέλεσμα του τεστ θα αποδεικνύεται με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*