Άλυτα προβλήματα στα λεωφορεία εν μέσω πανδημίας

Papadakis Bros S.A.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επιβατικό κοινό των αστικών λεωφορείων στην Αθήνα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε στην εκπομπή Στιγμιότυπα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ κ. Κωνσταντίνος Σιορίκης.

Ερωτώμενος για τα φαινόμενα συνωστισμού εντός των λεωφορείων, ο κ. Σιορίκης απάντησε ότι στόχος είναι να μην υπάρχει συνωστισμός αλλά αυτό είναι δύσκολο να αποφευχθεί ειδικά τις ώρες αιχμής. Πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να κυκλοφορούν περισσότερα λεωφορεία και αυτό εν μέρει έχει επιφέρει βελτίωση της κατάστασης. 

Σχετικά με το ζήτημα της προστασίας από τον κορωνοϊό, ο κ. Σιορίκης επανέλαβε το πάγιο αίτημα των εργαζόμενων για να μπουν κλειστές καμπίνες για τους οδηγούς, αναφέροντας πως θεωρεί αυτονόητο ότι το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί όσον αφορά τα νέα λεωφορεία που θα αγοραστούν με την επικείμενη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο κ. Σιορίκης πρόσθεσε ότι οι οδηγοί εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, φορώντας μάσκες επί 8 ώρες και με τον κλιματισμό των οχημάτων να υπολειτουργεί. Παρόλα αυτά, η μεταδοτικότητα εντός των λεωφορείων δεν είναι μεγάλη. 

Ο πρόεδρος του σωματείου εξέφρασε για μία ακόμα φορά την αντίθεσή του στην παραχώρηση λεωφορειακών γραμμών στα ΚΤΕΛ, αναφέροντας πως η λειτουργία των συγκεκριμένων λεωφορείων δεν είναι ικανοποιητική. Όπως δήλωσε, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που κυκλοφορούν σε 60 γραμμές δεν έχουν διασυνδεθεί ακόμα με το σύστημα της τηλεματικής αν και όφειλαν να το κάνουν εντός τριών μηνών, ενώ κάποια από αυτά δεν διαθέτουν καν πινακίδες κατεύθυνσης στην ελληνική γλώσσα.

Ο κ. Σιορίκης αναφέρθηκε και στα λεωφορεία που αποκτήθηκαν μέσω leasing, πολλά εκ των οποίων δεν διαθέτουν ανοιγοκλειόμενα παράθυρα. Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί περίπου 180 οχήματα από σύνολο 293, ενώ ως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένονται και τα υπόλοιπα 100. 

Τέλος, ερωτώμενος σχετικά με το τι συμβαίνει με την εισιτηριοδιαφυγή εντός των λεωφορείων, ο κ. Σιορίκης απάντησε πως οι έλεγχοι εισιτηρίων έχουν ατονίσει λόγω του κορωνοίού και ότι ουσιαστικά δεν γίνονται πλέον έλεγχοι.

ΣΕΛΜΑ: Ζήτημα με ανάθεση για καθαριότητα στο Τραμ 

Σε σημερινή του επιστολή προς τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αναφέρεται σε ανάθεση υπηρεσίες καθαριότητας στο αμαξοστάσιο Ελληνικού του Τραμ για το τρίμηνο Ιούνιος – Αύγουστος.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το σύνολο του ποσού που ανέρχεται σε 3.066 ευρώ το μήνα (3.802,66 ευρώ με ΦΠΑ) για ένα μόνο εργαζόμενο, το σωματείο ρωτά πόσοι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να προσληφθούν με το ποσό αυτό (που ξεπερνά το μισθό των εργαζόμενων της εταιρείας) αντί η καθαριότητα να δίνεται σε ιδιώτες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*