Ζωντανό το αίτημα για κατασκευή σταθμού του Μετρό στον Γέρακα

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για δημιουργία σταθμού του Μετρό και Προαστιακού στο Γέρακα επαναφέει με άρθρο του στην εφημερίδα Παρόν ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος. Σύμφωνα με τον κύριο Ζούτσο, πρόκειται για μία «τεράστια κοινωνική αδικία όχι μόνο για τους πάνω από 50.000 ανθρώπους που κατοικούν μόνιμα στον Γέρακα αλλά και για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που καθημερινά έρχονται στην περιοχή για να εργαστούν, αφού η πόλη φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οργανισμούς της χώρας.»

Η κατασκευή σταθμού του Προαστιακού στον Γέρακα προβλεπόταν από την αρχική μελέτη του έργου, ωστόσο ο σταθμός δεν φτιάχτηκε ποτέ λόγω της επίσπευσης των εργασιών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στη συνέχεια έμεινε στα χαρτιά λόγω και της οικονομικής κρίσης. Παρόλα αυτά πρόκειται για ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί ως εύκολο και χαμηλού κόστους δεδομένου ότι ο χώρος υπάρχει (στο ύψος της οδού Κλεισθένους, ένα περίπου χιλιόμετρο από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας) και αυτό που απαιτείται είναι η κατασκευή της αποβάθρας και των λοιπών εγκαταστάσεων του σταθμού με τα δρομολόγια να επηρεάζονται καθόλου ή ελάχιστα.

Τελευταία φορά που υπήρξε κυβερνητική αναφορά στο έργο ήταν το 2019 επί υπουργίας Σπίρτζη, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Έκτοτε το έργο δεν έχει συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό της ΕΡΓΟΣΕ ή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παρόλο που πρόκειται για ένα έργο που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε σχέση με το κόστος του.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*