Future Greek Rail Hackathon: 1ος Μαραθώνιος Καινοτομίας από τον ΟΣΕ

Ο ΟΣΕ διοργανώνει τον 1ο μαραθώνιο καινοτομίας ανάπτυξης εφαρμογών Future Greek Rail Hackathon με στόχο την ενεργοποίηση (community activation) του οικοσυστήματος καινοτομίας, φορέων και επιχειρήσεων για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών που προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των σιδηροδρόμων, μέσα από νέες και καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές με κοινωνικό αντίκτυπο (social impact).

Στη δράση  Future Greek Rail Hackathon μπορούν να συμμετέχουν νέοι προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές, startup εταιρείες και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με τους τομείς δραστηριότητας του ΟΣΕ και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε πιλοτική εφαρμογή στο διάστημα του διημέρου. Ενδεικτικές θεματικές περιοχές του μαραθωνίου, οι οποίες εξειδικεύονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης – https://crowdhackathon.com/ose, είναι η εμπειρία επιβάτη, αξιοποίηση δεδομένων, εμπορικές μεταφορές, πράσινη διαχείριση, υποδομές και διαδικασίες.

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, ομάδες προγραμματιστών, startup εταιρείες και οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συμμετέχουν στο μαραθώνιο με τους εξής τρόπους: 

α. δίνοντας θέματα ή προβλήματα ή προκλήσεις για λύση που σχετίζονται με τους τομείς του ΟΣΕ και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή (δημόσια υποβολή προτάσεων – διαβούλευση). – https://hello.crowdapps.net/osehackathon/ 

β. αναπτύσσοντας πρωτότυπες ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα – https://crowdhackathon.com/ose/apply

γ. υποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια (ως μέντορες, χορηγοί, υποστηρικτές, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, συλλογικοί φορείς). – https://crowdhackathon.com/ose/supporters

Για τις ομάδες που θα διακριθούν προβλέπονται χρηματικά βραβεία, συνολικής αξίας 18.000 ευρώ ενώ για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης και μετέπειτα συνεργασιών με τον ΟΣΕ και τους συνεργαζόμενους φορείς. 

Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας Future Greek Rail Hackathon θα πραγματοποιηθεί 23-24 Οκτωβρίου 2021 και περιλαμβάνει 3 στάδια:

  • Δημόσια καταγραφή και συλλογή ιδεών και προβλημάτων για λύση και αποτύπωση αναγκών που μπορούν να υποστηριχθούν με καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές
  • Διοργάνωση του μαραθωνίου 
  • Βράβευση των εφαρμογών που διακριθούν και συνεργασία με όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και υποστήριξη για την παραγωγική εφαρμογή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον μαραθώνιο καινοτομίας: https://crowdhackathon.com/ose/ 

To Future Greek Rail Hackathon διοργανώνεται με την υποστήριξη της  εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy και την συμμετοχή ως υποστηρικτών σημαντικών φορέων της κοινωνίας και της οικονομίας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*