Στις Περιφέρειες η ευθύνη για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ

«Νίπτει τας χείρας του» το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τις περικοπές στα δρομολόγια των υπεραστικών ΚΤΕΛ οι οποίες ξεκίνησαν λόγω (ή με αφορμή) τα μέτρα της πανδημίας και παραμένουν σε ισχύ μέχρι και σήμερα προκαλώντας την ταλαιπωρία πολλών επιβατών.

Σε επιστολή της Διεύθυνσης Μεταφορών του υπουργείου με αποδέκτες τα γραφεία Γενικών Διευθυντών Μεταφορών & Επικοινωνιών της κάθε περιφέρειας, και με αφορμή το γεγονός ότι η υπηρεσία του υπουργείου εξακολουθεί να γίνεται αποδέκτης παραπόνων από το επιβατικό κοινό ανά την επικράτεια, αναφορικά με την ορθή και απρόσκοπτη εκτέλεση των δρομολογίων των τακτικών υπεραστικών γραμμών από τις ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. γνωστοποιείται ότι η αρμοδιότητα για την ίδρυση νέων τακτικών γραμμών καθώς και την κατάργηση υφισταμένων ανήκει στις Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον ν. 2963/01.

Επιπρόσθετα, γίνεται γνωστό ότι οι αρμόδιες περιφερειακές αρχές φέρουν την ευθύνη και για την εποπτεία της εκτέλεσης του υπεραστικού συγκοινωνιακού έργου από τις εταιρείες ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε, στις οποίες έχει ανατεθεί, ώστε να εξυπηρετούν τις βασικές μεταφορικές ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Κατόπιν αυτού, η διεύθυνση του υπουργείου ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να μεριμνήσουν για την εξάλειψη των αρρυθμιών που παρουσιάζονται και γνωστοποιούνται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Οι επιβάτες πάντως εκφράζουν παράπονα και για τα περιφερειακά δρομολόγια των ΚΤΕΛ τα οποία επίσης έχουν μειωθεί μέσα στην τελευταιά διετία με αφορμή την πανδημία (το Athens Transport λαμβάνει σχετικά μηνύματα από αναγνώστες σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση). Πριν λίγες μέρες, υπήρξε ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτη τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με τη συγκοινωνιακή απομόνωση της κοινότητας Βαρβάβα η οποία πλέον δεν εξυπηρετείται απο δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αττικής με εξαίρεση κάποια σχολικά δρομολόγια.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*