Κακοκαιρία ‘Μπάλλος’: Διακοπή στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, του Τραμ και του Προαστιακού

Ενημέρωση ώρα 22:20:

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί του Τραμ, που έχουν ήδη αποσυρθεί θα παραμείνουν στο αμαξοστάσιο ως τις 8:00 π.μ. της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου οπότε και θα εξεταστεί αν μπορούν να κυκλοφορήσουν.

Τα δρομολόγια των γραμμών 1, 2 και 3 του Μετρό αναμένεται να γίνουν κανονικά το πρωί της Παρασκευής.


Ενημέρωση ώρα 22:00

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και στην Παραλιακή από τη 1 έως τις 8 το πρωί αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

Επίσης στα έκτακτα προληπτικά μέτρα που αποφασίστηκαν και ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης περιλαμβάνεται η σύσταση για τηλεργασία στο δημόσιο  και το κλείσιμο των σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών σε Αττική , Εύβοια Χαλκιδική,  Κέρκυρα , Σάμο και Ικαρία


Ενημέρωση ώρα 21:30

Η ΣΤΑΣΥ αποφάσισε να προχωρήσει στην προληπτική απόσυρση όλων των συρμών του Τραμ κατόπιν ενημέρωση της Ε.Μ.Υ. για επερχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Αττικής.

Το πρωί της Παρασκευής τα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά, εκτός απροόπτου.


Ενημέρωση ώρα 18:30

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες με λεωφορείο της γραμμής Α1 (Πειραιάς – Βούλα) το οποίο αποκλείστηκε από τα νερά της βροχής κάτω από διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος στο Δέλτα Φαλήρου.

Το Athens Transport έχει επικοινωνήσει με τον ΟΑΣΑ και την ΟΣΥ για να ενημερωθεί για το πώς συνέβη το περιστατικό, αν κινδύνεψαν επιβάτες ή εργαζόμενοι, και σε ποιες ενέργειες προχώρησαν οι υπεύθυνοι,  χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε λάβει κάποια απάντηση (σ.σ. η απάντηση ελήφθη την Παρασκευή). Σημειώνεται ότι ο ΟΑΣΑ από το πρωί δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση ή δελτίο τύπου σχετικά με τα προβλήματα στις συγκοινωνίες, πέρα από μία γενικόλογη ανάρτηση στην τηλεματική για “καθυστερήσεις δρομολογίων και πιθανές τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Σχετικά με το περιστατικό, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε την εξής δήλωση:

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από όλες και όλους και κυρίως από όσους παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις για τις υποδομές και τις μεταφορές.
Το πρωτοφανές περιστατικό με το βυθισμένο λεωφορείο της γραμμής Α1 (Πειραιάς – Βούλα) στην παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου κινδύνευσαν και επιβάτες, γεννά σειρά ερωτημάτων.
Σε ποιες ενέργειες προχώρησε, ενόψει και εν μέσω κακοκαιρίας, η Διεύθυνση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ Α.Ε.;
Έθεσε σε κίνηση τον ελεγκτικό μηχανισμό για τον έλεγχο και εντοπισμό επικίνδυνων οδικών σημείων;
Ενημέρωσε τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ για δυσκολίες σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα;
Ευχόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ καλή δύναμη και με τη μέγιστη δυνατή προσοχή στο δύσκολο έργο τους.

Ενημέρωση ώρα 16:55:

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της συσσώρευσης υδάτων εντός του τροχιόδρομου, τα δρομολόγια του Τραμ αυτή την ώρα εκτελούνται μεταξύ των στάσεων Τροκαντερό – Ζέφυρος – Λεωφ. Βουλιαγμένης.


Ενημέρωση ώρα 16:15:

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ). Νωρίτερα, το τμήμα Ταυρος – Ομόνοια είχε παραμείνει κλειστό για ώρες λόγω συγκέντρωσης υδάτων.

Εξακολουθεί εν τω μεταξύ να βρίσκεται σε ισχύ η διακοπή κυκλοφορίας σε μεγάλα τμήμα του Τραμ, λόγω συγκέντρωσης υδάτων σε πολλά τμήματα του δικτύου, τόσο στην παραλιακή ζώνη, όσο και στο κέντρο της Αθήνας. Μέχρι αυτή τη στιγμή (ώρα 16:45), τα δρομολόγια του Τραμ διεξάγονται μόνο στα εξής τμήματα:

  • Πικροδάφνη – Κασομούλη
  • Τροκαντερό – Κασομούλη
  • Τροκαντερό – Πικροδάφνη

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ βρίσκονται σε ισχύ μεταβολές δρομολογίων λεωφορείων σε πολλές γραμμές, ανάλογα με τις οδικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ (ώρα 16:10), η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα εξής σημεία:

  • Επί της Λ. Κηφισίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το ύψος του Φάρου Ψυχικού. Η τροχαία κάνει εκτροπές στον παράδρομο, και στα δύο ρεύματα.
  • Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνας από το ύψος της Διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.
  • Επί της οδού Σκυλίτση από το ύψος της Παλαιάς Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
  • Επί της οδού Τζαβέλα από το ύψος της Παλαιάς Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
  • Επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της οδού Π. Τσαλδάρη.
  • Στη διασταύρωση των οδών Μαρκοπούλου και Ελπίδος στο Μαρκόπουλο.
  • Στην οδό Λ. Κατσώνη από γέφυρα Βρυούλων μέχρι την οδό Περικλέους.

Ενημέρωση ώρα 14:55:

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΣΤΑΣΥ, αυτή τη στιγμή διεξάγονται τα εξής δρομολόγια του Τραμ:

  • Πικροδάφνη – Κασομούλη
  • Τροκαντερό – Κασομούλη
  • Τροκαντερό – Πικροδάφνη

Στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό), η κυκλοφορία εξακολουθεί να διεξάγεται μεταξύ των σταθμών Ταύρος – Πειραιάς και Ομόνοια – Κηφισιά λόγω συσσώρευσης υδάτων.


Αρχικό άρθρο:

Η κακοκαιρία Μπάλλος που χρύπησε την Αττική έφερε προβλήματα και στην κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Στον ΗΣΑΠ (γραμμή 1 Μετρό), η κυκλοφορία αυτή τη στιγμή (ώρα 14:10) διεξάγεται μεταξύ των σταθμών Ταύρος – Πειραιάς και Ομόνοια – Κηφισιά λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Στο Τραμ, δημιουργήθηκαν προβλήματα λόγω συγκεντρώσεων υδάτων στον τροχιόδρομο στην Καλλιρόης αλλά και στην παραλιακή λεωφόρο. Αυτή τη στιγμή (ώρα 14:00), η κυκλοφορία διεξάγεται στις εξής τρεις διαδρομές:

  • Κασομούλη – Πικροδάφνη
  • Κασομούλη – ΣΕΦ, και
  • Πικροδάφνη – ΣΕΦ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των τρένων προς Θεσσαλονίκη και προς Χαλκίδα λόγω προβλημάτων υποδομής. Συγκεκριμένα, εκτός λειτουργίας βρίσκονταν αιχμές στο σταθμό Αφιδνών. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωση για την αποκατάσταση του προβλήματος στις 14:18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*