Ξεκινούν και πάλι τα νυχτερινά δρομολόγια στο Μετρό του Λονδίνου μετά από συλλογή χιλιάδων υπογραφών

Το αίτημα των Λονδρέζων για επανέναρξη των νυχτερινών δρομολογίων του Μετρό εισακούσθη. Από τις 27 Νοεμβρίου, στις γραμμές Central και Victoria για αρχή, οι συρμοί δεν θα σταματούν την κυκλοφορία του μεταξύ 1:00 και 5:30 τα ξημερώτα του Σαββάτου και της Κυριακής.

Είχε προηγηθεί η συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών ως αντίδραση στις δολοφονίες δύο γυναικών ενώ περπατούσαν στο δρόμο τις βραδινές ώρες.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη σημασία του ‘νυχτερινού Μετρό’ για την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και για την ασφάλεια όσων μετακινούνται τις βραδινές ώρες, και ιδιαίτερα των γυναικών.

Η αρχή έγινε με τις γραμμές Central και Victoria οι οποίες έχουν πιο αυξημένη ζήτηση ενώ θα προστεθούν και άλλες γραμμές όταν εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό.

Η υπηρεσία του νυχτερινού Μετρό ξεκίνησε το 2016 σε 5 κύριες γραμμές, αλλά σταμάτησε τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας λόγω του lockdown αλλά και για να χρησιμοποιηθεί περισσότερο προσωπικό τις ώρες αιχμής.

Η Transport for London, που διαχειρίζεται τις δημόσιες συγκοινωνίες του Λονδίνου έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στην εκπαίδευση νέου προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας και γι’ αυτό πρόσφατα έδωσε τη δυνατότητα σε οδηγούς που δουλεύουν με ημιαπασχόληση να εργαστούν με πλήρες ωράριο. Από την πλευρά των συνδικαλιστών ζητούνται καλύτερα ωράρια εργασίας ενώ το ‘Νυχτερινό Μετρό’ χαρακτηρίζεται ως “μαγνήτης βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς”.

Πηγή: bbc.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*