Eκτροχιασμός τρένου στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό εκτροχιασμού τρένου στην προαστιακή γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη χτες Σάββατο 16 Οκτωβρίου εξέδωσαν ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης, κοινοποιώντας παράλληλα και σχετικές φωτογραφίες.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις 00:22 εκτροχιάστηκε μερικώς το πρώτο φορείο της μηχανής της αμαξοστοιχίας 3590 απο Λάρισα προς Θεσσαλονίκη. Όλοι οι επιβάτες είναι καλά και αποβιβάστηκαν στον τελικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη. Το συμβάν έγινε εντός του σταθμού και οφείλεται πιθανόν σε αστοχία κλειδιού.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η μηχανή έχει βγει κατά το μεγαλύτερο μέρος εκτός τροχιάς, ενώ στις γραμμές υπάρχει εμφανής παραμόρφωση. Σε δεύτερη φωτογραφία φαίνεται ότι το πρώτο επιβατικό βαγόνι έχει συγκρουστεί ελαφρώς με τη μηχανή έλξης.

Η ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ:

Ο χθεσινός εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας του Προαστιακού (γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη) λίγο έξω από τον σταθμό Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει:

  • την έλλειψη συντήρησης των γραμμών εδώ και δύο χρόνια,
  • την πλήρη εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη,
  • τον εμπαιγμό του κ. Καραμανλή, που αρέσκεται σε μονότονα επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες αλλά όχι έργα.

Εχθές το βράδυ, για μια ακόμα φορά, ο μηχανοδηγός έσωσε την κατάσταση. Αντέδρασε άμεσα και σωτήρια για τους επιβάτες.

Εχθές το βράδυ, μετρήσαμε ένα ακόμα συμβάν από αυτά που συμβαίνουν ανά δύο ή τρεις ημέρες σε όλη τη χώρα.

Αλήθεια, πόσους εκτροχιασμούς θα μετρήσουμε πριν ο ΟΣΕ και η κυβέρνηση πράξουν το καθήκον τους και επανεκκινήσουν τη συντήρηση του δικτύου, πριν συμβεί κάποιο πιο σοβαρό ατύχημα;

Αναμένουμε απαντήσεις και όχι μεγαλοστομίες για το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*