ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς Νίκο Παππά: Μη πραγματικό περιστατικό τα μανιτάρια μέσα στο τρένο, πρόκειται για βαγόνι εκτός κυκλοφορίας

Μέσω twitter απάντησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε χτεσινή δημοσίευση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά ο οποίος χτες είχε δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες μέσα από ένα τρένο στο σταθμό της Θεσσαλονίκης, στο πάτωμα του οποίου είχαν φυτρώσει μανιτάρια.

Στην απάντησή της στον βουλευτή, η εταιρεία σημειώνει πως αποτελεί «σοβαρό λάθος» η δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αφού «δεν απεικονίζει πραγματικά περιστατικά. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχίζει προσθέτωντας πως πως το συγκεκριμένο τραίνο βρίσκεται για παραπάνω από 1 μήνα εκτός δρομολογίων για συντήρηση, ενώ ειδικά αυτή την περίοδο, τα θέματα απολύμανσης και καθαριότητας είναι πρώτη προτεραιότητα, γεγονός που αποδυκνέεται και από τους σχετικούς δείκτες ποιότητας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τους οποίους, 74,01% των επιβατών αξιολογούν πολύ καλά την καθαριότητα των τραίνων.

Χτες, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης πραγματοποίησαν περιοδεία στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν συναντήσεις για θέματα τις αρμοδιότητάς τους. 

Μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες, ο κ. Παππάς ανέβασε και ένα βίντεο από το εσωτερικό ενός βαγονιού αναφέροντας:

«Το υψηλό «γούστο» των Μητσοτάκη και Καραμανλή για τα ΜΜΜ δεν κρύβεται.

Η εγκατάλειψη της συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου και του τροχαίου υλικού έδωσε την ευκαιρία στα μανιτάρια να… ξεφυτρώσουν. Αυτή τη φορά μέσα στα βαγόνια του τρένου.

Μπορεί να φαντάζει κωμικό, αλλά είναι σίγουρα ενδεικτικό της αδράνειας της Ν.Δ. και της εγκατάλειψης που βιώνει το τρένο, ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικό για τον πολίτη.»

Ανταπαντώντας στην απάντηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι κ. Παππάς και Γιαννούλης ζητούν μεγαλύτερη συνέπεια στην συντήρηση των τρένων που νοικιάζουν από το κράτος ενώ αφήνουν αιχμές και για την καθυστέρηση της δρομολόγηση του «Ασημένιου Βέλους»:

Άλλο η απολύμανση και άλλο η… απομανιτάρωση, προφανώς.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι το συγκεκριμένο τρένο πληρώθηκε από τους φορολογούμενους και αποτελεί περιουσία του λαού.

Ότι το νοικιάζετε μαζί με άλλα για την εκτέλεση δρομολογίων και ότι θα πρέπει να είστε πιο συνεπείς με τη συντήρησή του.Όπως συνεπείς οφείλετε να είστε και με την τήρηση της σύμβασης για τις «άγονες γραμμές».Διότι τα τρένα που είδαμε, δρομολογούνται στο «Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη», όπου πλέον διαθέτετε ένα ζεύγος τρένων ημερησίως, αντί για δύο, και αυτό ως τη Δράμα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν θα δείξει την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ουδείς δικαιούται να υποτιμά τη νοημοσύνη του επιβατικού κοινού και του πολιτικού κόσμου.

ΥΓ: Ελπίζουμε η απολύμανση να ολοκληρωθεί σύντομα. Να μη χρονίσει όπως η πιστοποίηση του «λευκού βέλους», το οποίο έχει την ίδια ηλικία με τα τρένα με τα #Μανιταρια_αλα_τρεν.

ΥΓ2: Το «ασημένιο βέλος», νεότερης τεχνολογίας, το οποίο παρουσιάσατε στη ΔΕΘ του 2018 που βρίσκεται αλήθεια; Γνωρίζει ο κ. Καραμανλής; 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*