Νίκος Παππάς: Καταγγελία για έκρηξη κινητήρα λεωφορείου της ΟΣΥ στην Αττική Οδό

Σε καταγγελία για έκρηξη κινητήρα λεωφορείου της ΟΣΥ στην Αττική Οδό ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης σε λεωφορείο της γραμμής Ελληνικού – Αεροδρόμιο, ενώ κινούταν επί της Αττικής Οδού. Στο λεωφορείο επέβαιναν 30 επιβάτες οι οποίοι ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Ο κ. Παππάς αφήνει αιχμές για το αν συντηρούνται σωστά τα λεωφορεία της ΟΣΥ ή αν οι τεχνικοί δεν προλαβαίνουν εξαιτίας βλαβών που παρουσιάζουν τα λεωφορεία που προμηθεύτηκε η κυβέρνηση μέσω leasing.

Η ανακοίνωση του κ. Παππά:

Η διετής απαξίωση των ΜΜΜ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η αδράνεια στην ενίσχυσή τους και οι ανεπαρκείς συντηρήσεις του στόλου τους έχουν καταστήσει τις αστικές συγκοινωνίες μια βραδυφλεγή βόμβα.
 
Σήμερα το πρωί, κάποιες ώρες μετά τον εκτροχιασμό του προαστιακού στον Ρέντη, εξερράγη ο κινητήρας λεωφορείου της Ο.ΣΥ. που κινούνταν στην Αττική Οδό, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Στ. Ελληνικό – Αεροδρόμιο.
 
Ευτυχώς ο οδηγός και οι 30 επιβάτες, εργαζόμενοι στην πλειονότητά τους, είναι καλά στην υγεία τους.
 
Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές:
 
Οι συντηρήσεις των λεωφορείων που ανήκουν στην Ο.ΣΥ. πραγματοποιούνται κανονικά;
 
Ή οι τεχνικοί του Οργανισμού τρέχουν (και δεν φτάνουν) με τις βλάβες που εμφανίζουν τα πολυμεταχειρισμένα λεωφορεία που προμηθεύτηκαν μέσω leasing οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής;
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πολλαπλά υπαίτια για την κατάρρευση των ΜΜΜ και τα καθημερινά πλέον ατυχήματα στις αστικές συγκοινωνίες.
 
Θα περιμέναμε έστω μια συγγνώμη, μια ανάληψη ευθύνης. Εκτός κι αν πάλι είναι όλα καλά, κ. Καραμανλή και κ. Μητσοτάκη.

ΟΣΥ: Όχι έκρηξη αλλά τεχνική βλάβη το περιστατικό

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ο.ΣΥ. σημειώνει πως το περιστατικό αφορά μια τεχνική βλάβη και σε καμία στιγμή δεν κινδύνεψαν ο οδηγός και οι επιβάτες του λεωφορείου:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας μετά από δηλώσεις για έκρηξη κινητήρα λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Στ. Ελληνικού-Αερολιμένας Αθηνών, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. ενημερώνει και διαβεβαιώνει ότι:

Δεν υπήρξε καμία έκρηξη σε κινητήρα, μόνο μια τεχνική βλάβη. Σε καμία στιγμή δεν κινδύνεψαν ούτε ο οδηγός, ούτε οι επιβάτες του λεωφορείου.

Οι δηλώσεις που προκαλούν πανικό και η διασπορά ψευδών ειδήσεων ουδεμία υπηρεσία προσφέρουν στο επιβατικό κοινό και τους πολίτες».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*