Νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΣΤΑ.ΣΥ. μετά από παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου

Καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες Μ.Α.Ε.), τη εταιρείας που διαχειρίζεται το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς της Αθήνας θα εκτελεί ο κ. Χαράλαμπος Δαμάσκος.

Η νέα συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε σε σημερινή συνεδρίασή του και ακολούθησε την παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Νικόλαου Χαιρέτα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ. έχει ως εξής:

  1. Χαράλαμπος Δαμάσκος, Πολ. Μηχανικός, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.
  2. Ελένη Βλαχογιάννη, Αν. Καθηγήτρια Ε.Μ.Π, ως Αναπληρώτρια Πρόεδρος.
  3. Μαρία Κολυβά, Ορκωτός Ελεγκτής, ως Ανεξάρτητο Μέλος.
  4. Παναγιώτης Πέγκας, Οικονομολόγος, ως Ανεξάρτητο Μέλος.
  5. Σπυρίδων Ρεβύθης, υπάλληλος ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε, ως Μέλος (εκπρόσωπος εργαζομένων), με αναπληρωτή του τον κ. Χρήστο Κούκη

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ:

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ) ανακοινώνουν ότι, μετά την υποβολή παραίτησης του CEO της ΣΤΑ.ΣΥ., κ. Νικόλαου Χαιρέτα, προσωρινά καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του οργανισμού, κ. Χαράλαμπος Δαμάσκος.

Ο κ. Δαμάσκος είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστήμιου Πατρών, με ειδίκευση στο τομέα Συγκοινωνιακών Έργων και είναι Πρόεδρος της ΣΤΑ.ΣΥ. και μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της εταιρίας από τον Μάρτιο του 2020.

Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας για θέματα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, την περίοδο 2014-2015. Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Έργων του Δήμου Αχαρνών και Πρόεδρος της επιχείρησης Ανάπτυξης, ενώ την περίοδο 2004-2011 διετέλεσε Αντινομάρχης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Ανατολικής Αττικής. Από το 2012-2017 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού, όπως και του Οργανισμού Αθήνας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Καθήκοντα Αναπληρώτριας Προέδρου του Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ., αναλαμβάνει η κα Ελένη Βλαχογιάννη, ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος της εταιρίας από τον Μάρτιο του 2020, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον κο Χαιρέτα και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του επαγγελματικά βήματα.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*