11-12 Φεβρουαρίου: Εθελοντική αιμοδοσία στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος

Ο Φεβρουάριος ξεκίνησε και οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας συνεχίζονται. Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ, ιδιαίτερα σε δύσκολες για τη δημόσια υγεία εποχές όπως αυτή που διανύουμε, όπου οι επιπτώσεις του νέου κύματος της πανδημίας και ειδικά της νέας μετάλλαξης Όμικρον, στην επάρκεια αίματος στη χώρα μας είναι εμφανείς. Τα αποθέματα αίματος έχουν μειωθεί αισθητά δημιουργώντας παράλληλα κινδύνους για τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από αίμα προκειμένου να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, προγραμματίζει διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στις 11 και 12 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος. Το ωράριο των αιμοληψιών κατόπιν ραντεβού είναι 10:30 με 19:30. Έχοντας ως βασική αρχή την άμεση επαφή με τον εθελοντή αιμοδότη το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προωθεί δράσεις σε χώρους  ασφαλείς και εύκολα προσβάσιμους στους εθελοντές, ώστε να διευκολυνθούν όλοι όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν ευχάριστα. Γι’ αυτό και προσκαλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, παλιούς και νέους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα στο κέντρο της πόλης ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της τρέχουσας περιόδου.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να κλείσετε ραντεβού, μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα 7/02 έως Πέμπτη 10/02 9:00-15:00 στα τηλέφωνα 2132146716-2132146726.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα.

Δίνουμε αίμα! 

Δίνουμε ζωή.

Πηγή: Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*