Γαλλία: Οι διαφημίσεις αυτοκινήτων θα προωθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μηνύματα όπως “για σύντομες διαδρομές επιλέγετε το περπάτημα ή το ποδήλατο” και “χρησιμοποείστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθημερινά” θα περιλαμβάνουν σύντομα οι διαφημίσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία με την εφαρμογή ενός νέου νόμου ο οποίος θα αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσθέτουν μηνύματα στις διαφημίσεις τους τα οποία θα προωθούν τη χρήση πιο φιλικών στο περιβάλλον τρόπων μετακίνησης.

Έτσι, όπως οι διαφημίσεις αλκοολούχων ποτών περιλαμβάνουν μηνύματα για υπεύθυνη κατανάλωση και τα πακέτα τσιγάρων προειδοποιούν για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, οι διαφημίσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία θα πρέπει να προτείνουν το περπάτημα, το ποδήλατο, τον συνεπιβατισμό και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Η μετάβαση από τον άνθρακα στις μεταφορές δεν περιλαμβάνει μόνο τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και τη χρήση, όταν είναι δυνατό, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς» ανέφερε σε μήνυμά της η Barbara Pompili, υπουργός για την Οικολογική Μετάβαση.

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου και θα ισχύει για όλους τους τύπους διαφήμισης σε όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των διαφημιστικών πινακίδων και του διαδικτύου. Το μήνυμα θα πρέπει να αναφέρεται με διακριτό τρόπο στη διαφήμιση και να συνοδεύεται από το hashtag #SeDéplacerMoinsPolluer που σημαίνει «μετακινήσου χωρίς να μολύνεις». Η μη προβολή του σχετικού μηνύματος θα επιφέρει πρόστιμο το οποίο μπορεί να φτάσει τις 50.000 ευρώ.

Η Γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές των αυτοκινήτων αφού τα Ι.Χ. ευθύνονται για το 15% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη χώρα, ενώ το 50% των συνολικών εκπομπών προέρχεται από τις μεταφορές.

Το 2020 η Γαλλία θέσπισε μεταξύ άλλων και ένα φόρο βάρους ο οποίος έχει ως στόχο τα ογκώδη SUV. Οι κάτοχοι οχημάτων άνω των 1.800 κιλών θα φορολογούνται με ποσό 10 ευρώ ανά κιλό.

Επιπλέον, το περασμένο καλοκαίρι ψηφίστηκε η απαγόρευση συγκεκριμένων τύπων Ι.Χ. από τα κέντρα των πόλεων, η υποχρεωτική αναφορά των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάθε οχήματος στη διαφήμισή του και η απαγόρευση πωλήσεων αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη από το 2040.

Πηγή: ctvnews.ca

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*