Πιστοποιήθηκε από τη ΡΑΣ η αμαξοστοιχία ETR 470 – Εν αναμονή των πρώτων δρομολογίων

Hellenic Train

Την πιστοποίηση της Ρυθμιστική Αρχής Σιδηροδρόμων έλαβε εντός του τελευταίου προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος η αμαξοστοιχία ETR 470 (προηγουμένως γνωστή ως «Ασημένιο Βέλος») της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρ.Α.Σ., πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος της υποβληθείσας αίτησης, δίνοντας έμφαση στα προβληματικά σημεία που εντόπισε, μεταξύ των οποίων και η εγκατάσταση του συστήματος αμμοδιασποράς στις δύο κινητήριες μονάδες του προς έγκριση οχήματος. Μετά από την υποβολή  όλων των  επικαιροποιημένων εγγράφων από την TRENITALIA S.p.A  σχετιζόμενα με τα  προαναφερθέντα ζητήματα ασφάλειας που έθεσε η ΡΑΣ, οι αξιολογητές της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων προχώρησαν εκ νέου σε λεπτομερή έλεγχο του φακέλου.

Μετά την αξιολόγηση του φακέλου, η ολομέλεια της ΡΑΣ αποφάσισε να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες με τις οποίες ολοκληρώνεται η διαδικασία πιστοποίησης της αμαξοστοιχίας ETR 470.

  • Να εξουσιοδοτήσει την Πρόεδρο της ΡΑΣ κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου να υπογράψει την απόφαση χορήγησης έγκρισης οχήματος για διάθεση στην αγορά καθώς και της έγκρισης τύπου οχήματος.
  • Να χορηγήσει έγκριση οχήματος για διάθεση στην αγορά καθώς και έγκριση τύπου, στο όχημα .
  • Εντέλλονται τέλος, οι αξιολογητές της ΡΑΣ να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου καταχωρίσουν το όχημα στα σχετικά μητρώα, ήτοι το Ευρωπαϊκό Μητρώο Εγκεκριμένων Τύπων Σιδηροδρομικών Οχημάτων και στο Εθνικό Μητρώο Οχημάτων.

Μετά και από τις ενέργειες αυτές, ανοίγει ο δρόμος για την επίσημη παρουσίαση των συγκεκριμένων τρένων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη δρομολόγησή τους στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά από δημοσίευμα το οποίο έθετε εν αμφιβόλω την καταλληλότητα των ανακατασκευασμένων -και πιστοποιημένων πλέον- ETR-470 για το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. 

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*