Ξεκίνησε η αναβάθμιση 48 στάσεων της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου

Η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Αμαρουσίου εισέρχεται σε νέα εποχή, αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την αναβάθμιση 48 στάσεων του Δημοτικού οδικού δικτύου. Σε συνέχεια της προμήθειας 3 νέων λεωφορείων που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 2021 η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου διεκδίκησε πόρους από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και με τεκμηριωμένη μελέτη πέτυχε τη χρηματοδότηση 100.000,00 €, για το έργο με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγαστρων, για την αναβάθμιση των στάσεων της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Αμαρουσίου». Η συνολική δαπάνη της προμήθειας ήτοι, 183.470,40 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%), θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και πιστώσεις του Δήμου Αμαρουσίου (ίδιοι πόροι).

Η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Αμαρουσίου έχει 5 γραμμές εξυπηρέτησης κοινού και 178 υφιστάμενες θέσεις στάσεων αναμονής. Από τις 178 στάσεις οι 16 είναι στέγαστρα τύπου Α (με πλάτη και πλαϊνό), οι 90 είναι στέγαστρα τύπου Β (με πλάτη) και οι 72 είναι στέγαστρα τύπου Γ (χωρίς πλάτη και πλαϊνό).

Σήμερα, λόγω παλαιότητας αλλά και βανδαλισμών, πολλές στάσεις χρήζουν επισκευής ή αντικατάστασης και από αυτές επιλέχθηκαν σαράντα οκτώ (48) στέγαστρα για αντικατάσταση.

Το έργο συνεπώς αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση 48 στάσεων – στεγάστρων της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα 21 στέγαστρα τύπου Β και 27 στέγαστρα τύπου Γ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου αφού πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους που εκτελούνται οι εργασίες ανακατασκευής των νέων στάσεων δήλωσε: «Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ανανεώνουμε τον πεπαλαιωμένο στόλο και τις στάσεις της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Δημιουργούμε ένα ολοκαίνουργιο ασφαλές Δημοτικό Δίκτυο μετακινήσεων. Επιπλέον νέες τηλεματικές και ψηφιακές υπηρεσίες, πολύ σύντομα θα βελτιώσουν την ποιότητα της πληροφόρησης και των μεταφορών. Το Μαρούσι, ως Μητροπολιτικό κέντρο των βορείων προαστίων, Νο1 επιχειρηματικός κόμβος της Ελλάδας και νευραλγικός τόπος για τις υπηρεσίες Υγείας, αποκτά με σταθερά βήματα νέες δημοτικές υποδομές και υπηρεσίες ανάλογες της μεγάλης υπερτοπικής χρήσης. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που μέσα σε αυτή τη δημοτική θητεία υλοποιούνται η μία μετά την άλλη οι δεσμεύσεις μας. Το έργο μας είναι καθημερινό και κάνει τον Πολίτη Πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*