Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των 1.000 ευρώ

Share

    Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει τους επιβάτες, οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί των αμαξοστοιχιών 54, 55, 56, 57 και 885 στις 24 Ιανουαρίου 2022, ότι από σήμερα ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για τη λήψη της έκτακτης οικονομικής στήριξης.

    Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν το αίτημά τους μέσω της φόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://claims.trainose.gr/ από την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

    Παρακαλούνται οι δικαιούχοι μετά την υποβολή της αίτησής τους να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις της εταιρείας για τυχόν νεότερη ενημέρωση.

    Οι δικαιούχοι επιβάτες μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για μία από τις κατωτέρω επιλογές:

    • τη χορήγηση εκπτωτικών κουπονιών ταξιδίου (vouchers) απεριόριστης ισχύος, μέσω των οποίων παρέχεται η δυνατότητα αγοράς οποιουδήποτε εισιτηρίου ή κάρτας διαδρομών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνολικής αξίας 1.150 ευρώ
    • τη χορήγηση εκπτωτικών κουπονιών ταξιδίου (vouchers) απεριόριστης ισχύος, μέσω των οποίων παρέχεται η δυνατότητα αγοράς οποιουδήποτε εισιτηρίου ή κάρτας διαδρομών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνολικής αξίας 550 ευρώ, καθώς και καταβολής χρηματικού ποσού 500 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει ο αιτών.
    • την καταβολή χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό που θα υποδείξει ο αιτών.

    Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης, είναι απαραίτητη η δήλωση του αριθμού εισιτηρίου με το οποίο ταξίδεψε ο επιβάτης. Σε περίπτωση μη χορήγησης της πληροφορίας αυτής, η αίτηση δεν θα εξετασθεί, εκτός από την περίπτωση κατά την οποία ο επιβάτης είχε αποδεδειγμένα παραδώσει το εισιτήριό σε ένα από τα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αποζημίωση εισιτηρίου.

    Όπως αναφέρεται στην πλατφόρμα, η χορήγηση της έκτακτης οικονομικής στήριξης από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την 24/1/2022 δεν αποτελεί αποδοχή ευθύνης για τυχόν σφάλματα ή/και ελλείψεις ούτε ανάληψη υποχρέωσης από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

    Επιπλέον, στην Ελλάδα ισχύουν εξαιρέσεις του Κανονισμού Επιβατών 1371/2007 της ΕΕ  από 1/12/2019:
    Για 5 έτη:
    Άρθρο 10: Συστήματα ταξιδιωτικών πληροφοριών και κρατήσεων
    Άρθρο 13: Προκαταβολές
    Άρθρο 15: Ευθύνη για καθυστερήσεις, απώλειες ανταπόκρισης και ακυρώσεις
    Άρθρο 16: Επιστροφή χρημάτων και επαναδρομολόγηση
    Άρθρο 17: Αποζημίωση κομίστρου
    Άρθρο 18: Συνδρομή: παρ 2α, 2β, 4
    Για 3 έτη:
    Άρθρο 28 Πρότυπα ποιότητας των υπηρεσιών: παρ. 2

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα