Τρίτη 15 Μαρτίου: Κανονικά τα δρομολόγια των τρένων, ανεστάλη η στάση εργασίας

Ενημέρωση ώρα 16:15:

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το σύνολο των δρομολογίων την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί κανόνικά.

Νωρίτερα, η Π.Ε.Π.Ε. έλαβε απόφαση για αναστολή της απεργίας μετά από συνάντηση με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ανακοίνωση του σωματείου για την αναστολή της στάσης εργασίας:

Στόχος της αυριανής κινητοποίησης του Σωματείου μας ήταν η ανάδειξη των επιπτώσεων των προβλημάτων που επιφέρει η ελλειπής συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής στις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών.

Στην σημερινή συνάντηση στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου στον ΟΜΕΔ, με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρουσία του Δ/ντος Συμβούλου κ. Capotorto M. συμφωνήθηκαν κοινές δράσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της καθημερινότητας των επιβατών, καθημερινότητας που δυσχεραίνει κατά την άποψη μας η απαράδεκτη κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής απόρρια της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΟΣΕ.

Το Σωματείο μας λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε την αναστολή της αυριανής κινητοποίησης.

Θέτουμε στην κρίση του επιβατικού κοινού, την διαρκή άρνηση της πολιτικής ηγεσίας για διάλογο για την ουσιαστική αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων στην σιδηροδρομική υποδομή, αποδέκτης των οποίων είναι κατά κύριο λόγο οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι.

Η προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών για την υφιστάμενη κατάσταση δεν θα βρεί σύμμαχο το Σωματείο μας, που αγωνίζεται διαχρονικά για ένα σύγχρονο ασφαλή και φιλικό-αξιόπιστο για τον επιβάτη σιδηρόδρομο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.


Αρχικό άρθρο:

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας (09:00-13:00) που πραγματοποίει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (μηχανοδηγοί), την Τρίτη 15 Μάρτιου 2022 θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε ορισμένα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αναλυτική ανακοίνωση με τα δρομολόγια που θα ανασταλλούν αλλά σε γενικής γραμμές δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια που φτάνουν στον προορισμό τους μετά την έναρξη της στάσης εργασίας ή αναχωρούν πριν τη λήξη τους.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*