Μείωση της τιμής των εισιτηρίων ΜΜΜ σε Ιρλανδία και Νέα Ζηλανδία

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει στο μισό την τιμή των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για τρεις μήνες από τις αρχές Απριλίου ως μέρος ενός πακέτου μέτρων ανακούφισης από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση μείωσε επίσης τον ειδικό φόρο κατανάλωσης βενζίνης όπως και τα τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται στα οχήματα ντίζελ κατά 25 σεντς Νέας Ζηλανδίας το λίτρο. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η τιμή της αμόλυβδης στη Νέα Ζηλανδία έχει αυξηθεί κατά 15% από την αρχή του έτους και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

«Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία ούτε τη συνεχιζόμενη αστάθεια των τιμών των καυσίμων, αλλά μπορούμε να λάβουμε μέτρα για να μειώσουμε τον αντίκτυπο στις οικογένειες της Νέας Ζηλανδίας», δήλωσε η πρωθυπουργός Jacinda Ardern. Και πρόσθεσε: «Μακροπρόθεσμα πρέπει να χτίσουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο σύστημα μεταφορών μας, ώστε να είμαστε λιγότερο ευάλωτοι στις αυξήσεις της τιμής της βενζίνης, αλλά προς το παρόν η μείωση του κόστους των δημόσιων συγκοινωνιών στο μισό θα προσφέρει σε ορισμένες οικογένειες μια εναλλακτική λύση για να γεμίσει το ντεπόζιτο.»

Το εκτιμώμενο κόστος των μέτρων για τρεις μήνες είναι 350 εκατομμύρια δολλάρια Νέας Ζηλανδίας (216,4 εκατ. ευρώ) με το ποσό να καλύπτεται μέσω εξοικονόμησης πόρων και επαναπροσδιορισμού προτεραιοτήτων από το Ταμείο Αντίδρασης και Ανάκαμψης για τον COVID.

Μείωση της τιμής των εισιτηρίων και στην Ιρλανδία

Η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός προγράμματος για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων των δημόσιων συγκοινωνιών, μία πρωτοβουλία με στόχο  να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος ζωής και να βοηθήσει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της χώρας.

Τα εισιτήρια για όλες τις επιδοτούμενες υπηρεσίες δημόσιων συγκοινωνιών με Υποχρέωση Δημόσιας Υπηρεσίας θα μειωθούν κατά μέσο όρο κατά 20% από τις αρχές Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών της Ιρλανδίας Eamon Ryan, η μείωση θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2022, ενώ από τον Μάιο θα ξεκινήσει η κυκλοφορίας μίας κάρτας για νέους ενήλικες ως την ηλικία των 24 ετών, προσφέροντάς τους επιπλέον έκπτωση 50%. 

«Αυτοί οι μειωμένοι ναύλοι θα βάλουν χρήματα πίσω στις τσέπες των ανθρώπων και θα ωφελήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς» δήλωσε ο Ryan. «Έχουν επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι επιταχύνουν τη στροφή μας σε πιο αποτελεσματικές και προσιτές δημόσιες συγκοινωνίες και μας απομακρύνουν από την εξάρτηση από τις ιδιωτικές μεταφορές».

Πηγή: cities-today.com

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*