Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στον ΟΣΕ – Παρατείνεται η σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις «άγονες γραμμές»

Ανοίγει ο δρόμος για άμεσες προσλήψεις στον ΟΣΕ μετά από την κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο νομοσχέδιο για τις πρότυπες προτάσεις στα έργα υποδομών.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται, για αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, δύναται, τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τις κάτωθι ειδικότητες: ΔΕ Προσωπικού Ελιγμών Κλειδούχων, ΔΕ Σταθμαρχών, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρονικών, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων και ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων’Εργου, από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.)

Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών εντός 10 ημερών από την παραλαβή του σχετικού αιτήματος από τον ΟΣΕ. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των προσλήψεων, τα τυπικά προσόντα και τα δικαιολογητικά θα αναφέρονται στην προκήρυξη. Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τις αιτήσεις τους και τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά ή μέσω συστημένης επιστολής, ενώ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης θα συνταχθούν εντός ενός μηνός από την πάροδο της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ενώ οι ενστάσεις θα εξεταστούν εντός 20 ημερών από την πάροδο της προθεσμίας κατάθεσής τους.

Οι υποψήψιοι που θα περιλαμβάνονται οριστικό πίνακα προσληπτέων που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν από εταιρεία Ο.Σ.Ε. Α.Ε. με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Παράταση της σύμβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Καθώς δεν έχει γίνει ακόμα εφικτή η υπογραφή της νέας σύμβασης Υποχρέωσης Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ) μεταξύ του δημοσίου και τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (η λεγόμενη σύμβαση των άγονων γραμμών), η κυβέρνηση προχωρά σε νέα παράταση της προηγούμενης σύμβασης που υπεγράφη το 2015 έως και τις 15 Απριλίου 2022.

Πρόκειται για την τρίτη παράταση της ίδιας σύμβασης, την οποία η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει ως κάκιστη και χωρίς προβλέψεις για μηχανισμό ελέγχου των πραγματοποιηθέντων δρομολογίων, μετά από την πρώτη παράταση για όλο το 2021 και τη δεύτερη παράταση για το πρώτο δίμηνο του 2022.

Παράταση των συμβάσεων fast track στις συγκοινωνίες

Με άλλο άρθρο της τροπολογίας, δίνεται ακόμα μία παράταση στη δυνατότητα των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, «κατά παρέκκλιση κάθε σχετικής διάταξης εθνικής νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων, να προβαίνουν ανάθεση συμβάσεων προσψυγή διαδικασία του άρθρου 269 του ν. 4412/2016 (Α’ 147) διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση» όσον αφορά την «προμήθεια συσκευών διασφάλισης συνεχούς απολύμανσης του εσωτερικού ατμοσφαιρικού αέρα των φύσεως μέσων εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου, δυνατότητα μεταψοράς επιβατών κατά λειτουργία των συσκευών, καθώς και συσκευών απολύμανσης περίοδο εκτός δρομολογίων των εσωτερικών επιψανειών των μέσων αυτών.»

Η παράταση αυτή θα ισχύει ως τις 30 Ιουνίου 2022.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η αγορά συσκευών καθαρισμού του αέρα για τα λεωφορεία, όπως είχε εξαγγελλει από πέρυσι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Με αφορμή την τροπολογία για της προσλήψεις, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η σπουδή του Κ. Καραμανλή να καταθέσει τροπολογία για fast track προσλήψεις στον ΟΣΕ γεννά υποψίες.

Ειδικά όταν επί 2,5 χρόνια κώφευε στην ανάγκη κάλυψης κρίσιμων ειδικοτήτων και στην ολοκλήρωση μιας κανονικής διαδικασίας προσλήψεων.

Ειδικά όταν επιλέγει το αδιαφανές και εκτός ελέγχου ΑΣΕΠ μοντέλο προσλήψεων που ακολούθησε και στις αστικές συγκοινωνίες με τους πίνακες που ανεβοκατέβαιναν, τα ονόματα υποψηφίων που άλλαζαν σειρά, τους νεοπροσλαμβανόμενους που παραιτούνται.

Η τροπολογία της Ν.Δ. έχει προφανή κατεύθυνση. Εκτός από τις αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων, παρατείνει και την ελαστικοποίηση των δημοσίων συμβάσεων σε ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής ευθύνονται για την κατάρρευση του ΟΣΕ, πλέον χρεώνονται και την αδιαφάνεια στον ΟΣΕ.

Η ώρα του λογαριασμού έρχεται.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*