Κρατικοποιούνται οι σιδηρόδρομοι της Σκωτίας από την 1 Απριλίου

Το δημόσιο της Σκωτίας θα αναλάβει την εκτέλεση των σιδηροδρομικών δρομολογίων από την 1η Απριλίου, όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας. Μία μέρα νωρίτερα, θα λήξει η διαχείρηση του franchise ScotRail το οποίο είχε αναλάβει η ολλανδική εταιρεία Abellio το 2015, βάζοντας έτσι τέλος στην ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου στη χώρα.

Το συμβόλαιο της Abellio έληξε νωρίτερα από το προβλεπόμενο, εν μέσω κριτικής για ακυρώσεις δρομολογίων και χαμηλά επίπεδα απόδοσης. Όλο το προσωπικό της ScotRail θα μεταφερθεί σε νέα εταιρεία που θα ανήκει στην κυβέρνηση της Σκωτίας.

Η μετάβαση του franchise στον έλεγχο της κυβέρνησης χωρίς διαδικασία υποβολής προσφορών προβλεπόταν από την αρχική συμφωνία. Οι σιδηρόδρομοι της Σκωτίας είχαν προηγουμένως κρατικοποιηθεί προσωρινά τον Μάρτιο του 2020 ώστε να αντιμετωπιστούν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της Σκωτίας τον περασμένο μήνα, η Υπουργός Μεταφορών κ. Jenny Gilruth είπε ότι η μελλοντική υπηρεσία θα είναι «προσιτή, βιώσιμη και επικεντρωμένη στον πελάτη». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας θα συνεργαστεί στενά με εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων οργανώσεων και της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών (BTP) για να γίνουν ασφαλέστερες οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Η κ. Gilruth είπε: «Είναι σαφές ότι πρέπει να γίνει πολύ δουλειά, μέσω συνεργασίας, για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του σιδηρόδρομου στη Σκωτία, ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των ανθρώπων που όλοι εκπροσωπούμε. Γνωρίζουμε ότι τα συνδικάτα είναι παθιασμένα με τον κλάδο και μέσω ανοιχτής και ειλικρινούς συζήτησης μπορούμε να εργαστούμε μαζί τους. Ανυπομονώ για αυτές τις συζητήσεις.»

Επίσης, παίρνω πολύ σοβαρά υπόψη το θέμα της ασφάλειας των γυναικών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα διαβουλευόμαστε με τις γυναίκες και τις γυναικείες οργανώσεις σε όλη τη χώρα για να κατανοήσουμε καλύτερα τις εμπειρίες τους και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών μας για να το κάνουμε πιο ασφαλές και πιο ευχάριστο για αυτές.»

Από τη μεριά της αντιπολίτευσης, οι συντηρητικοί επέκριναν την κυβέρνηση για τη μη αναφορά της στο ζήτημα της τιμής των εισιτηρίων, με τον βουλευτή Graham Simpson, σκιώδη Υπουργό Μεταφορών των Σκωτσέζων Συντηρητικών να δηλώνει: «Το όραμα του SNP για το σιδηρόδρομο στη Σκωτία θα πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλότερους ναύλους, αποκατάσταση των δρομολογίων και παύση των περικοπών στα εκδοτήρια εισιτηρίων – μέτρα που θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι επιβάτες χρειάζονται μια δέσμευση ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα μειωθούν -ειδικά εν μέσω κρίσης- ωστόσο δεν έγινε κάποια αναφορά στο ζήτημα αυτό».

Από τη μεριά τους, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κατέκριναν την κυβέρνηση για το ότι η εθνικοποίηση του σιδηρόδρομου γίνεται δύο χρόνια μετά τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, υποστηρίζοντας επίσης πως η συνεχής αύξηση των τιμών στα εισιτήρια συμβάλει στην καθυστέρηση επίτευξης των στόχων για απαλλαγή από τη χρήση άνθρακα στις μεταφορές.

Πηγή: bbc.com

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*