Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ: Καύσωνας με βρώμικους και χωρίς κλιματισμό συρμούς του ΗΣΑΠ

Ανακοίνωση σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και επιβάτες στη γραμμή του ΗΣΑΠ ενόψει και του φετινού καλοκαιριού, εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Όπως αναφέρουν, οι συρμοί στους οποίους δεν λειτουργεί ο κλιματισμός τίθενται εκτός κυκλοφορίας ελλείψει ανταλλακτικών, ενώ η διοίκηση «επιλέγει να κάνει εκπτώσεις στην καθαριότητά τους και όχι μόνο».

Επιπλέον, η κατάσταση γίνεται χειρότερη από τη χρήση συρμών πρώτης γενιάς του Μετρό στη Γραμμή 1 αφού αυτοί δεν διαθέτουν κλιματισμό και τα παράθυρά τους είναι μικρά.

Το σωματείο αναφέρεται και στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας κατά την μετακίνηση οπαδών, όπως συνέβη το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλλου, με αποτέλεσμα να απειλείται η σωματική ακεραιότητα των εργαζόμενων. Τέλος αφήνονται αιχμές για το αν απώτερος σκοπός της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, όπως θα συμβεί με το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ……. 

Χιλιάδες επιβάτες μετακινούνται σε βρώμικους συρμούς. 

Η «αόρατη» Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ αναζητείται…..

Ενώ η επιβατική κίνηση στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς αυξάνεται, λόγω του τουρισμού και της μείωσης των μετακινήσεων με Ι.Χ από τη δραματική άνοδο των τιμών στα καύσιμα, η «αόρατη» Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εγκατέλειψε στη τύχη τους επιβάτες και εργαζόμενους!

Έτσι, χιλιάδες επιβάτες μπαίνουν, κάθε μέρα, σε βρώμικους συρμούς, διότι η Διοίκηση των «άριστων» Golden boys  προκειμένου να έχει έστω την ελάχιστη διαθεσιμότητα επιλέγει να κάνει εκπτώσεις στην καθαριότητά τους και όχι μόνο.  

Η κατάσταση γίνεται χειρότερη, με τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς εάν παρουσιαστεί βλάβη σε κλιματιστικό ενός συρμού τίθεται εκτός λειτουργίας, ελλείψει ανταλλακτικών. 

Η λύση της προσθήκης στην κυκλοφορία  συρμών 1ης γενιάς του μετρό οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για υπόγειο δίκτυο (μικρά παράθυρα, χωρίς κλιματισμό) θα αναγκάσει τους επιβάτες να «απολαύσουν» δωρεάν σάουνα, προσφορά της ΣΤΑ.ΣΥ και του Υπουργείου Μεταφορών.

Οι φίλοι επιβάτες, όπως και οι εργαζόμενοι, «δεν ζουν σε ολιστική πραγματικότητα»! Σήμερα βιώνουν δρομολόγια, με συχνότητα προαστιακής γραμμής, σε βρώμικα βαγόνια, χωρίς κλιματιστικά. 

Οι εργαζόμενοι ζητούν συγγνώμη από το επιβατικό κοινό αφού η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε το περασμένο Σάββατο όταν οι συνάδελφοι μας ήρθαν αντιμέτωποι με ορδές οπαδών, διακινδυνεύοντας την ακεραιότητά τους, επειδή παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, δεν λαμβάνεται από κανέναν φορέα, οποιοδήποτε μέτρο προς δόξα του «επιτελικού κράτους»!

Δίπλα στην «αόρατη» Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ και η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών παρακολουθεί με την ίδια απάθεια! 

Και διερωτόμαστε: Απώτερος στόχος είναι να απαξιωθεί η ΣΤΑ.ΣΥ για να ιδιωτικοποιηθεί όπως θα γίνει με το Μετρό Θεσσαλονίκης;

Όμως, ο Ελληνικός λαός ξέρει τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Το βιώνει με τη  ιδιωτικοποιημένη πλέον ΔΕΗ και τους πανάκριβους λογαριασμούς με τις ρήτρες αναπροσαρμογής   που πληρώνει.

Καλούμε όλους να παλέψουμε μαζί για Δημόσιες, Φθηνές και ΠοιοτικέςΣυγκοινωνίες!

Για τη  Διοίκηση

 Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Π. Κοντογιάννης                 Γ. Κολαϊτης

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*