Λεωφορείο στην παραλιακή έπεσε πάνω στους στύλους ηλεκτροδότησης του Τραμ

ΕΡΤ

Ενημέρωση ώρα 13:25: 

Αποκαταστάθηκε σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ η κυκλοφορία στο δίκτυο του Τραμ.


Λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας έχασε τον έλεγχο για αδιευκρίνιστους λόγους και έπεσε, σε κολώνες ηλεκτροδότησης του Τραμ στο ύψος της στάση ΕΔΕΜ στον Άλιμο. Από το περιστατικό 6 επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, η μετακίνηση των συρμών πραγματοποιείται μέχρι αυτή την ώρα στα τμήματα Αγ.Τριαδα – Μπάτης, Ασκ. Βούλας – Ζέφυρος και Σύνταγμα – Μουσών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το λεωφορείο εξετράπη της πορείας, καβάλησε το κράσπεδο, έσπασε πινακίδα και καρφώθηκε σε κολόνα ηλεκτροδότησης του τραμ. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους επιβάτες.

Το ευτύχημα είναι ότι την ώρα του ατυχήματος από το σημείο δεν περνούσε κάποιος συρμός του Τραμ. Στο σημείο δεν υπάρχει κανένα ίχνος φρεναρίσματος και από την πρόσκρουση το λεωφορείο βρίσκεται ακινητοποιημένο πάνω στις γραμμές.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΣΕ ανέφερε πως το λεωφορείο είναι από τα νεότερα οχήματα του Στόλου της Εταιρείας, η τεχνική του εικόνα βάσει των αρχείων της Ο.ΣΥ. είναι άριστη ενώ θα διενεργηθεί έρευνα για τα αίτια της εκτροπής:

Οι Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) ενημερώνουν ότι σήμερα το πρωί στις 07.35 λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή Β2 Αθήνα – Ελληνικό και ενώ ήταν επί της παραλιακής με κατεύθυνση τη Γλυφάδα, στο ύψος της Μαρίνας Αλίμου, εξετράπη της πορείας του, προσπέρασε το κράσπεδο του οδοστρώματος και εισήλθε στις γραμμές του Τραμ προσκρούοντας σε κολόνα. Το λεωφορείο είναι από τα νεότερα οχήματα του Στόλου της Εταιρείας, η τεχνική του εικόνα βάσει των αρχείων της Ο.ΣΥ. είναι άριστη και διενεργείται έρευνα για τα αίτια της εκτροπής.

Από το συμβάν 6 επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες. Στο νοσοκομείο τους επιβάτες επισκέπτεται και ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής της Ο.ΣΥ. Α.Ε

Σε δική του ανακοίνωση, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς αναφέρεται σε δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο το λεωφορείο που ενεπλάκη στο ατύχημα περιλαμβάνεται σε αυτά για τα οποία έχει δοθεί εξαίρεση από την υποχρέωση κατάθεσης τεχνικής μελέτης μηχανολόγου – μηχανικού κατά τη διαδικασία της ταξινόμησης και επιρίπτει ευθύνες στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, τον Υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο και στην κυβέρνηση γενικότερα:

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον οδηγό και τους επιβάτες που τραυματίστηκαν κατά το ατύχημα με -το μισθωμένο από την Ο.ΣΥ. Α.Ε.- λεωφορείο της γραμμής Β2.
Ενός ατυχήματος για το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται απολύτως υπεύθυνη.
Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει το documentonews.gr, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπέγραψε πρόσφατα μια ακόμα παράταση στην απαλλαγή των μισθωμένων, μέσω leasing, οχημάτων από την υποχρέωση κατάθεσης τεχνικής μελέτης μηχανολόγου – μηχανικού κατά τη διαδικασία της ταξινόμησης.
Οι κύριοι Μητσοτάκης, Καραμανλής και Παπαδόπουλος οφείλουν εξηγήσεις.
Ποιον ακριβώς εξυπηρετούν με αυτή την ανεύθυνη και επικίνδυνη απόφαση;
Ποια συμφέροντα τους επιβάλλουν αυτή την τακτική, που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων επιβατών;
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για 750 νέα λεωφορεία, αφού καθυστέρησε δραματικά στην ενίσχυση των ΜΜΜ εν μέσω κορωνοϊού και συνωστισμών, αφού άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών στους ιδιώτες, άφησε ανέλεγκτα τα ιδιωτικά οχήματα και πέταξε το μπαλάκι του ελέγχου τους από τους προμηθευτές στους εργαζόμενους της Ο.ΣΥ. Α.Ε.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται απολύτως αναξιόπιστη, αλλά και επικίνδυνη.
Το σημερινό ατύχημα φέρει την υπογραφή της.

Πηγή: ΕΡΤ

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*