Παράταση για τις χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων ως το τέλος της χρονιάς

Τουλάχιστον ως το τέλος της χρονιάς θα βρίσκονται σε ισχύ οι σημερινές τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αφού μέσω νέας ρύθμισης το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει 6μηνη παράταση στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για τις μεταφορές που βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2020.

Έτσι, ο συντελεστής ΦΠΑ 13% που ισχύει για τις μεταφορές, την εστίαση, τα εισιτήρια κινηματογράφων, τα γυμναστήρια και άλλες υπηρεσίες που επλήγησαν λόγω της πανδημίας και ο οποίος έληγε στις 30 Ιουνίου, αναμένεται να παρατεθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. 


Δείτε πληροφορίες για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στις συγκοινωνίες της Αθήνας:


Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έχει δηλώσει στο παρελθόν πως στόχος είναι η συγκράτηση των τιμών στα ίδια επίπεδα αλλά το γεγονός πως αυτό επιτυγχάνεται μέσω της προσωρινής μείωσης του ΦΠΑ και όχι μέσω της μόνιμης μείωσης της τιμής του κομίστρου δημιουργεί ερωτηματικά για τη διάρκεια της ισχύος των χαμηλότερων τιμών. 

Πρόσφατα ο κ. Καραμανλής απέρριψε το αίτημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για θέσπιση μηνιαίου εισιτηρίου με κόστος 9 ευρώ στα πρότυπα της Γερμανίας για την αντιμετώπισης των συνεπειών της αύξησης της τιμής των καυσίμων αναφέροντας πως θα ήταν «λαϊκισμός» να υποσχεθεί φθηνότερα εισιτήρια όταν δεν υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα. 

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*