Δύο mini ηλεκτρικά λεωφορεία προμηθεύεται η Λιβαδειά

Στην προμήθεια δύο μίνι ηλεκτρικών λεωφορείων για την πόλη της Λιβαδειάς θα προχωρήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η πράξη «Προμήθεια και λειτουργία ηλεκτρικών mini λεωφορείων στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λιβαδειάς» εντάχθηκε από την περιφέρεια στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων με τίτλο: «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ) για την Ανάδειξη της ενιαίας “Δια- δημοτικής Αστικής Λειτουργικής Περιοχής” των Αστικών Κέντρων των Δήμων Λεβαδέων, Θηβαίων και Αλιάρτου- Θεσπιέων.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά την προμήθεια δύο ηλεκτρικών μίνι λεωφορείων, τα οποία θα μεταφέρουν επιβάτες στο ιστορικό κέντρο της Λιβαδειάς.

Κάθε λεωφορείο θα πληροί τα παρακάτω χαρακτηριστικά ως προς τους μεταφερόμενους επιβάτες:

  • Ελάχιστος συνολικός αριθμός επιβατών 19.
  • Ελάχιστος αριθμός καθήμενων επιβατών 9.
  • Θέσεις ΑμεΑ 1.

Επίσης, κάθε όχημα θα είναι νέας κατασκευής, αστικού λεωφορειακού τύπου, κατηγορίας Μ2, κατάλληλα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για τη μεταφορά καθήμενων και όρθιων επιβατών, ενιαίας αυτοφερόμενης κατασκευής (monocogue) και όχι μετασκευής, μονώροφο, με ηλεκτροκινητήρα έλξης, με χαμηλό δάπεδο, και χωρίς σκαλοπάτια στην πόρτα εισόδου – εξόδου των επιβατών κατά τα προβλεπόμενα στον κανονισμό UN/ECE R107. Η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της Πράξης ανέρχεται σε 499.999,99 €.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λιβαδειάς και χρηματοδοτούμε με 500.000 ευρώ την προμήθεια και λειτουργία ηλεκτρικών μίνι λεωφορείων σύγχρονου τύπου. Πρόκειται για μια παρέμβαση φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και προς τον κάτοικο ή τον επισκέπτη της Λιβαδειάς. Προγραμματίζουμε ανάλογες δράσεις και σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία πάντα με τον α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*