Δήμος Χαϊδαρίου: Αίτημα για κατασκευή γραμμής Μετρό κατά μήκος της λεωφόρου Αθηνών

Μέχρι σήμερα, ο μοναδικός σταθμός Μετρό που εξυπηρετεί το Χαϊδάρι είναι ο σταθμός Αγία Μαρίνα της γραμμής 3 ο οποίος βρίσκεται στα σύνορα Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας και αρκετά μακριά από το κέντρο της πόλης. Η δημοτική αρχή του Χαϊδαρίου θέλει να δει και την κατασκευή μίας γραμμής η οποία θα εξυπηρετεί μεγαλύτερο μέρος του δήμου.

Πριν από λίγες μέρες, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλη Καρατζαφέρη, επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Νικόλαο Κουρέτα και το στέλεχος της Διεύθυνσης Μελετών της εταιρείας κ. Μάνια Μπενίση.

Το αντικείμενο της συζήτησής ήταν η ένταξη του Χαϊδαρίου στον προγραμματισμό των επεκτάσεων του δικτύου του Μετρό. Η πρόταση του Δήμου είναι η υλοποίηση του σχεδίου που είχε κατατεθεί στο παρελθόν για την κατασκευή μιας γραμμής η οποία θα ακολουθεί τη διαδρομή της Λ. Αθηνών. Οι μετακινήσεις μέσω αυτής της κεντρικής οδικής αρτηρίας έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, λόγω και των πολλών νέων δραστηριοτήτων που έχουν μεταφερθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Η δημιουργία της νέας γραμμής του Μετρό, σύμφωνα με το Δήμο Χαϊδαρίου, θα κάνει ευκολότερη την πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες που είναι χωροθετημένες εκατέρωθεν της Λ. Αθηνών, θα εξυπηρετήσει συγκοινωνιακά και την πόλη μας όπως και τους χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες του Αττικού Νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο Σχέδιο Ανάπτυξης Γραμμών Μετρό της Αττικό Μετρό, το οποίο υλοποιήθηκε πριν από μία περίπου 15ετία και πλέον βρίσκεται υπό αναδιαμόρφωση, προβλεπόταν η κατασκευή (στο μακρινό μέλλον) της γραμμής 7 του Μετρό η οποία θα ξεκινούσε από το Χαϊδάρι στο ύψος του Νοσοκομείου Αττικόν και μέσω της λεωφόρου Αθηνών θα έφτανε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα το Μοναστηράκι και την περιοχή του Α’ Νεκροταφείου, ενώ στη συνέχεια θα κινούταν προς το Νέο Κόσμο και τη Νέα Σμύρνη καταλήγοντας στην παραλία του Αλίμου.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*