Μία δεκαετία αργότερα, αποκαθίσταται η πυρασφάλεια στους σταθμούς του Προαστιακού

ΕΡΓΟΣΕ

Ασφαλέστεροι θα είναι σύντομα οι σταθμοί του Προαστιακού σιδηρόδρομου της Αθήνας αφού ο ΟΣΕ προωθεί την αποκατάσταση των συστημάτων πυρασφάλειας μετά από πολλά χρόνια μη λειτουργίας τους.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας αναμένεται να περάσει η έγκριση της διενέργειας διαγωνισμού για το έργο της αποκατάστασης των υφιστάμενων βλαβών – ζημιών και της πλήρους προληπτικής συντήρησης στο σύνολο του εγκατεστημένου εξοπλισμού μέτρων και μέσων πυροπροστασίας των σταθμών στη γραμμή Αεροδρόμιο – Λιόσια – Κιάτο και Άγιοι Ανάργυροι – ΣΚΑ, καθώς και άλλων κτηρίων του ΟΣΕ στα ίδια τμήματα της γραμμής.

Η έλλειψη πυρασφάλειας στους σταθμούς του Προαστιακού ήταν εμφανής εδώ και μία τουλάχιστον δεκαετία αφού από τις αποβάθρες όλων των σταθμών εξαφανίστηκε το σύνολο των πυροσβεστήρων και πυροσβεστικών φωλιών.

Το Athens Transport μέσω άρθρων τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει πολλές φορές το συγκεκριμένο πρόβλημα που αφορά την  ασφάλεια των επιβατών και εργαζόμενων στους σταθμούς, ένα μόνο από τα πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζει το δίκτυο εξαιτίας της έλλειψης συχνών συντηρήσεων και επιδιορθώσεων βλαβών.

Αν και η συντήρηση των συστημάτων πυρασφάλειας αποτελεί σίγουρα μία καλή είδηση, πολλά πρέπει να βελτιωθούν ακόμα στο δίκτυο του Προαστιακού προκειμένου οι συνθήκες μετακίνησης των επιβατών να φτάσουν σε ένα ανεκτό επίπεδο. Ανάμεσα σε αυτά, η επιδιόρθωση πλήθους βλαβών στους σταθμούς (φωτισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός όπως ρολόγια και πίνακες δρομολογίων, υδατοστεγάνωση, βελτίωση της καθαριότητας, αντικατάσταση καθισμάτων, γρηγορότερη αποκατάσταση βλαβών σε ανελκυστήρες και κυλιόμενες κλίμακες κ.ά.)

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες ο ΟΣΕ ενέκρινε δαπάνη ύψους 29.930 ευρώ για εκχορτώσεις σιδηροδρομικών γραμμών και εγκαταστάσεων στο τμήμα Κιάτο – Αεροδρόμιο και 29.880 ευρώ για το τμήμα Πειραιά – Οινόη – Χαλκίδα του Προαστιακού με στόχο τη βελτίωση της ορατότητας των μηχανοδηγών και την προστασίας των συστημάτων ηλεκτροκίνησης. Από το σημερινό Δ.Σ. του ΟΣΕ θα περάσει και η πραγματοποίηση διαγωνισμών για εκχορτώσεις τα έτη 2023 και 2024, από τις λίγες φορές τα τελευταία χρόνια που ο ΟΣΕ αναλαμβάνει προληπτική δράση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*