ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τηλεματική, wifi, νέα τρένα και (ίσως) ακριβότερα εισιτήρια έρχονται στον ελληνικό σιδηρόδρομο

Hellenic Train

Ενημέρωση των επιβατών μέσω εφαρμογής τηλεματικής, wifi σε σταθμούς και συρμούς σε όλη την Ελλάδα και μετακίνηση των επιβατών από πόρτα σε πόρτα προαναγγέλλουν ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Dario Lo Bosco, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Maurizio Capotorto , διευθύνων σύμβουλος της Trenitalia Luigi Corradi σε συνέντευξή τους στο Euronews.

Σύμφωνα με τον κ. Capoporto, από το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει η παροχή wifi μέσα και έξω από το τρένο και η τηλεματική ενημέρωση για τα δρομολόγια. Οι υπηρεσίες πρόκειται να ξεκινήσουν από τον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ αργότερα θα επεκταθούν στους προαστιακούς Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Σε επόμενο στάδιο οι ίδιες υπηρεσίες θα επεκταθούν και στα κατά παραγγελία τουριστικά δρομολόγια, όπως αυτά της Πελοποννήσου.

Ο κ. Capoporto εξέφρασε ενδιαφέρον και για την έναρξη διασυνοριακών δρομολογίων προς χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης, σημειώνοντας όμως πως κάτι τέτοιο απαιτεί πολυετή σχεδιασμό. Όσον αφορά τα τρένα υδρογόνου (σ.σ. τα οποία θα αγοραστούν από το ελληνικό δημόσιο) αυτά πρόκειται να εισέλθουν στο δίκτυο αρχής γενομένης από το 2027 σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο οποίος τα χαρακτήρισε «γρήγορα, ασφαλή και αξιόπιστα».

Ή μεγαλύτερη επιχορήγηση ή ακριβότερα εισιτήρια

Σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση του ενεργειακού κόστους, ο κ. Capoporto απάντησε πως αυτή δεν αφήνει ανεπηρέαστο το κόστος των σιδηροδρομικών μεταφορών, προσθέτοντας πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με το υπουργείο για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης ή διαφορετικά για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

Για τις υπηρεσίες πόρτα-πόρτα, δηλαδή την παραλαβή του επιβάτη από το σπίτι και μεταφορά του μέχρι και τον τελικό προορισμό του και το αντίστροφο, μίλησε ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Dario Lo Bosco, αναφέροντας πως οι υπηρεσίες αυτές θα συνδυάζουν τη χρήση του τρένου με τα ποδήλατα και τα ταξί, σε ένα πλαίσιο “πράσινης” μετακίνησης και βιώσιμης κινητικότητας.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trenitalia, μοναδικού μετόχου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Luigi Corradi, αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των επιβατών λόγω της ενεργειακής κρίσης, σημειώνοντας ότι στόχος της εταιρείας είναι να στραφεί όλο και περισσότερος κόσμος στις σιδηροδρομικές μεταφορές με αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως τη χρήση συνδυασμένων μεταφορών.

Πηγή: euronews.gr

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*