Ταλαιπωρία και παράπονα στον Προαστιακό λόγω καθυστερήσεων και ακυρώσεων δρομολογίων

@DalekNek/twitter.com

Την περασμένη Παρασκευή 8 Ιουλίου ψηφιζόταν στη Βουλή η νέα σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (πλέον Hellenic Train) με το ελληνικό δημόσιο μέσω της οποίας, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, θα ισχύουν ρήτρες για κυρώσεις σε περίπτωση μη εκτέλεσης του κατώτατου αριθμού των δρομολογίων που έχουν οριστεί.

Την ίδια ημέρα, στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας, οι χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της ακύρωσης δρομολογίων την τελευταία στιγμή και πολλών καθυστερήσεων στα υπόλοιπα δρομολόγια, με ελλιπή σε πολλές περιπτώσεις ενημέρωση.

Το απόγευμα της περασμένης ημέρας, η Hellenic Train είχε ανακοινώσει την αναστολή των δρομολογίων Λιόσια – Κάντζα μέχρι και την προσεχή Παρασκευή 15 Ιουλίου, χωρίς όμως να αιτιολογήσει την ενέργεια αυτή. Πρόκειται για τα τοπικά «ενισχυτικά» δρομολόγια μεταξύ των δύο σταθμών (προηγουμένως έφταναν ως το Κορωπί αλλά περικόπηκαν «μέχρι νεοτέρας» από την εταιρεία) τα οποία κυκλοφορούν τις καθημερινές, με 8 δρομολόγια τη μέρα ανά κατεύθυνση προκειμένου τα μόλις δύο δρομολόγια ανά ώρα να γίνονται 3 τις ώρες αιχμής.

Παράλληλα όμως, καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και σε άλλα δρομολόγια την ίδια ημέρα, με ένα μικρό μόνο αριθμό αυτών να ανακοινώνεται μέσω της εφαρμογής Telegram (και με ακόμα λιγότερα με ηχητικές ανακοινώσεις σε σταθμούς):

Όπως γνωρίζουν καλά οι επιβάτες του Προαστιακού, οι καθυστερήσεις αλλά και ακυρώσεις δρομολογίων έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη τον τελευταίο καιρό με την Hellenic Train να μην αιτιολογεί στις περισσότερες περιπτώσεις τις καθυστερήσεις αυτές.

Αν και πλέον παρέχονται ενημερώσεις μέσω της εφαρμογής Telegram για μέρος των ακυρώσεων και καθυστερήσεων, στις περισσότερες περιπτώσεις οι δημοσιεύσεις ανεβαίνουν «κατόπιν εορτής» και ενώ οι επιβάτες περιμένουν ήδη στους σταθμούς για μεγάλα διαστήματα. Η ενημέρωση φαίνεται ότι αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα για την εταιρεία, με πολλά εκδοτήρια εισιτηρίων να μη διαθέτουν καν εκτυπωτές, και τους εκδότες εισιτηρίων να γράφουν αναγκαστικά χειρόγραφες ανακοινώσεις για τις ακυρώσεις δρομολογίων:

Αρκετά είναι και τα μηνύματα που έχουν λάβει τις τελευταίες μέρες από αναγνώστες του Athens Transport σχετικά με τις καθυστερήσεις σε δρομολόγια. 

Η Α.Μ. γράφει σχετικά:

Για άλλη μια φορά απαράδεκτη καθυστέρηση δρομολογίων χωρίς καμία ενημέρωση. Το δρομολόγιο των 9:41 από Νερατζιώτισσα πέρασε με 20 λεπτά καθυστέρηση. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα να συμβαίνει καθημερινά. Όσο για την απάντηση που δίνεται συνήθως ότι εμφανίζονται οι ώρες των δρομολογίων στις οθόνες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών πάλι δεν ισχύει, στη Νερατζιώτισσα οι οθόνες δεν λειτουργούν ΠΟΤΕ. Πληρώνουμε για να χρησιμοποιούμε τον συρμό, δεν μας κάνετε και χάρη, θα έπρεπε να ντρέπεστε.

Ο Κ. Π. αναφέρει:

Για ακόμα μια φορά το τραίνο τον 6.10 π.μ από τον σταθμό της Μεταμόρφωσης δεν ήρθε ποτέ,χωρίς καμία ανακοίνωση, με αποτέλεσμα στο επόμενο δρομολόγιο να γίνεις χάος και να μην τηρούνται τα μέτρα κατά της διασποράς του κωρονοϊού.

Μπορείς και εσύ να στείλεις το κείμενό σου στο Athens Transport μέσα από την ενότητα ‘Στείλε Ό,τι Βλέπεις’

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Κώστας Καραμανλής: Προβλέπονται κυρώσεις για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όταν δεν εκτελεί τα δρομολόγια

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*