Αίτημα για πύκνωση των δρομολογίων του Τραμ τη θερινή περίοδο

ΣΤΑΣΥ

Την πύκνωση των δρομολογίων του Τραμ κατά τη θερινή περίοδο ζητά ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατιας Γιάννης Καλλιάνος με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν την περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας είναι λιγοστές και με σχετικά αραιά δρομολόγια, με αποτέλεσμα όλο το έτος αλλά και ειδικά τους θερινούς μήνες τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες να βιώνουν αυξημένη ταλαιπωρία, ενώ το μετρό και το τραμ κινούνται σε παράλληλους άξονες, χωρίς μεταξύ τους διασύνδεση και οι κάτοικοι των περιοχών ανάμεσά τους αναγκάζονται σε καθημερινή χρήση των οχημάτων τους.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η περίοδος αυτή -όπου η πόλη προσπαθεί να βρει τους καθημερινούς ρυθμούς των καλοκαιρινών μηνών, όπως αυτοί ήταν προ κορωνοϊού- επιβάλλει την πύκνωση άμεσα των δρομολογίων του τραμ ώστε μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας να επιλέγει για τη μετακίνησή του αυτό το μέσο σταθερής τροχιάς που μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό επιβατών, δεν αντιμετωπίζει τις καθυστερήσεις που μπορεί να συμβαίνουν σε ένα λεωφορείο και είναι φιλικό στο περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι όπως κάθε χρόνο, από τα μέσα Ιουλίου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τα θερινά προγράμματα δρομολογίων στα μέσα σταθερής τροχιάς, με πιο αραιά δρομολόγια. Κατά τα δύο τελευταία χρόνια πάντως, τα θερινά προγράμματα δρομολογίων είναι (τουλάχιστον στα χαρτιά) ενισχυμένα σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών προκειμένου να μη δημιουργείται συνωστισμός εντός των μέσων.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*