Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου: Παράνομες οι στάσεις εργασίας στο σιδηρόδρομο

Ενημέρωση 6 Σεπτεμβρίου 

Κανονικά θα εκτελεστούν σήμερα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, σύμφωνα με την Hellenic Train. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σημερινές στάσεις εργασίας κρίθηκαν παράνομες.


Ενημέρωση 5 Σεπτεμβρίου ώρα 21:45:

Σχετικά με τις στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγελθεί στο σιδηρόδρομο για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, (μεταξύ 10:00 – 13:00 και 21:00 – 23:59) η Hellenic Train εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας την εξής ανακοίνωση:

«Σχετικά με τις πανελλαδικές στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει τα σωματεία ΠΕΠ και ΣΕΠ για αύριο Τρίτη 6/9 η HELLENIC TRAIN δεν έχει λάβει ακόμα την επίσημη απόφαση του δικαστηρίου, συνεπώς δεν δύναται προς το παρόν να ενημερώσει αναλόγως το επιβατικό κοινό για τις τυχόν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις των αυριανών δρομολογίων»


Ενημέρωση 5 Σεπτεμβρίου:

Σε προσφυγή κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου προχώρησε η Hellenic Train.

Με ανακοίνωσή του, η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταδικάζει την προσφυγή της Hellenic Train και αποδίδει στην εταιρεία ευθύνες για «καθυστερήσεις λόγω της ελλιπούς συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου, τις ατελείωτες βραδυπορίες, τις μονοδρομήσεις δεκάδων χιλιομέτρων, την έλλειψη επενδύσεων σε τροχαίο υλικό στον Προαστιακό Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τις εγκαταστάσεις την μη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας στην επιδομή (ETCS – Φωτοσήματα κτλπ), την έλλειψη ενημέρωσης στους σταθμούς και την υποστελέχωση σε κρίσιμες ειδικότητες σε πολλούς κλάδους. σε κρίσιμες ειδικότητες σε πολλούς κλάδους. »

Ανακοίνωση στήριξης των απεργιακών κινητοποιήσεων εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.


Αρχικό άρθρο:

Στάσεις εργασίας στο προσωπικό με ειδικότητες Προσωπικού Αμαξοστοιχιών, εξυπηρέτησης επιβατών και οδηγών λεωφορείων πανελλαδικά εξήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικου ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 10:00 – 13:00 και 21:00 – 23:59.

Στη σχετική ανακοίνωση, το σωματείο επισημαίνει ότι θα διατεθεί το αναγκαίο κατά το νόμο Προσωπικό Ασφαλείας και Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας προς εκπλήρωση των κατά τον νόμο προβλεπόμενων σκοπών το οποίο θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

Εφόσον οι στάσεις εργασίας πραγματοποιηθούν, αναμένεται ανακοίνωση της Hellenic Train, σχετικά με τις μεταβολές δρομολογίων που θα επέλθουν.

Όπως αναφέρει το σωματείο, οι στάσεις εργασίας αποτελούν το ύστατο μέσο για «την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζόμενων στις αμαξοστοιχίες στους σταθμούς και τους οδηγούς λεωφορείων». Το σωματείο ζητά τη λήψη μέτρων προστασίας για τη σωματική ακεραιότητα του προσωπικού, την επάνδρωση όλων των αμαξοστοιχιών με δύο συνοδούς, τη διαρκή και μόνιμη αστυνόμευση όλων των σταθμών όπου παρουσιάζονται συχνά παραβατικές συμπεριφορές, καθώς και των κεντρικών σταθμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Πάτρας, την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την ΕΛΑΣ και τη σύσταση Ομάδων Ελέγχου με αρμοδιότητα τον έλεγχο των αμαξοστοιχιών κατά τη διάρκεια των δρομολογίων.


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας


athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*