Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Έκλεισε νωρίτερα ο σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας του Μετρό – Συρμός έβγαζε καπνούς λόγω βλάβης

0
Ενημέρωση ώρα 9:20 Επανήλθε η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια προς και από το Αεροδρόμιο. Μεταξύ των σταθμών Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας διεξάγεται η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με τη...

Ένα σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων τρένων για όλη την Ευρώπη

Share

    Τη δημιουργία ενός συστήματος κρατήσεων εισιτηρίων το οποίο θα αφορά όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες της Ευρώπης προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του σε Ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό πως αν εντός ενός έτους δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος από την πλευρά των σιδηροδρομικών μεταφορέων, η Επιτροπή θα προωθήσει σχετική νομοθεσία ώστε να υποχρεωθούν να αναλάβουν δράση.

    Όπως σημείωσε στη συνέντευξή του, στόχος είναι κάθε πολίτης να μπορεί μέσω του κινητού του να κλείσει εύκολα διεθνή σιδηροδρομικά εισιτήρια.  «Οι πολίτες θέλουν να χρησιμοποιήσουν το τρένο, αλλά πρέπει να τους διευκολύνουμε». Η προώθηση των σιδηροδρομικών ταξιδιών μεταξύ χωρών της Ευρώπης βρίσκεται στο επίκεντρο των στόχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές. Η μορφή που θα έχει όμως ένα ανοικτό σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων το οποίο θα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή.

    Ήδη από το 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει πως θα οργανώσει μία πανευρωπαϊκή διαβούλευση σχετικά με την πολυτροπική μετακίνηση μεταξύ χωρών της Ε.Ε. με στόχο το δεύτερο τρίμηνο του 2022 να προωθηθεί η σχετική νομοθεσία. Πλέον, το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται ως το τέλος της χρονιάς.

    «Πρέπει να επενδύσουμε τώρα», σημείωσε ο Τίμερμανς. «Δυσκολεύομαι να αποδεκτώ ότι υπάρχουν ακόμα τρεις ημερήσιες πτήσεις μεταξύ Βρυξελλών και Άμστερνταμ τη στιγμή που οι δύο πόλεις συνδέονται ήδη με τρένο υψηλών ταχυτήτων. Υπάρχουν επίσης και τα νυκτερινά τρένα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν αυξημένη πληρότητα και χρειάζονται αύξηση της χωρητικότητας. Πρέπει να εμπνευστούμε από όσα έχουν καταφέρει οι Αυστριακοί και οι Ελβετοί. Αφού αυτοί έχουν βρει τις λύσεις, το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι Ολλανδοί και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες».

    Στην ίδια συνέντευξη, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ρωτήθηκε για το αν η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων είναι λύση προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων στις διαδρομές υψηλών ταχυτήτων όπως στη γραμμή Βρυξέλλες – Άμστερνταμ.

    Ο κ. Τίμερμανς απάντησε πως οι τιμές είναι υψηλές καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση και τα δρομολόγια είναι περιορισμένα, ενώ το αν μία εταιρεία είναι ιδιωτική ή δημόσια δεν έχει σχέση με αυτό. «Πρέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα. Όταν συμβεί αυτό και υπάρχουν κενές θέσεις στα τρένα, οι τιμές θα μειωθούν», ενώ συμπλήρωσε πως η ιδιωτικοποίηση δεν έχει πάντα θετικά αποτελέσματα δηλώνοντας χαρακτηριστικά «είδατε τι συνέβη με την ιδιωτικοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο; Δεν θέλουμε να δούμε τα ίδια και εδώ», ενώ πρόσθεσε πως οι ιδιωτικοί σιδηρόδρομοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τη συμβολή του κράτους. «Ακόμα και στην Αυστρία ή την Ελβετία, το κράτος επενδύει σημαντικά ποσά στο σιδηρόδρομο».

    Πηγή: railtech.com

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα