Μ. Παπαδόπουλος: Δράσεις επιμόρφωσης των οδηγών στη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Δράσεις επιμόρφωσης για την εκμάθηση της τοποθέτησης και αφαίρεσης των αντιολισθητικών αλυσίδων από τους οδηγούς, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Σαββατοκύριακο από τις έξι» και τους δημοσιογράφους, Νίνα Κασιμάτη και Δημήτρη Κοτταρίδη.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών επανέλαβε ότι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, όταν βγουν οι ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας ή των Διευθύνσεων της Τροχαίας ότι έρχεται χιονιάς, όπως προβλέπει το άρθρο 52 του ΚΟΚ, πρέπει το αυτοκίνητο να είναι εφοδιασμένο με αλυσίδες.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί οδηγοί που δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τις αλυσίδες και για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Όπως είπε: «Προβλέψαμε οι υποψήφιοι οδηγοί, στις σχολές οδηγών, να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στο να βάζουν και να βγάζουν αλυσίδες και το δεύτερο που είναι σημαντικό και το ανακοινώνω πρώτη φορά σήμερα είναι ότι ξεκινούν διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Δήμους. Το πρώτο θα γίνει στον Δήμο Γλυφάδας. Θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Θα γίνει στην Κοζάνη. Όπου η τροχαία μαζί με τα συνεργεία ή τα ΚΤΕΟ ή ακόμη και εταιρίες που προθυμοποιούνται, θα δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να τους εκπαιδεύουν πως μπαίνουν και πως βγαίνουν οι αλυσίδες».

Ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι η ορθή χρήση των αντιολισθητικών είναι παράγοντας ασφαλούς οδήγησης σε έκτακτες καιρικές συνθήκες. Σχετικά ανέφερε: «Θέλουμε να εξασφαλίσουμε το κομμάτι της ασφαλούς οδήγησης, που και σαν Πρόεδρος της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, στην οποία μετέχουν έξι Υπουργεία, έχουμε καθορίσει ότι πρέπει:

  • Η πολιτεία να ενημερώνει εγκαίρως.
  • Η Πολιτεία, η Περιφέρεια, οι Δήμοι και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, να μεριμνούν ώστε να μένουν οι δρόμοι ανοιχτοί.
  • Να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα από τους πολίτες,

Ελπίζουμε από εδώ και πέρα ότι δεν θα δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα, τα οποία και ζωές έχουν κοστίσει και δημιουργούν και κυκλοφοριακό πρόβλημα».

Σε ερώτημα σχετικά με την επιβολή προστίμου, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε: «Ο ΚΟΚ προβλέπει ότι είναι 40 ευρώ το πρόστιμο, αλλά το θέμα δεν είναι το πρόστιμο. Το θέμα είναι να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει ο καθένας ότι έτσι διατηρεί τον εαυτό του και την οικογένειά του με ασφάλεια στην κυκλοφορία και στην κίνηση με τον χιονιά ή με τον παγετό. Να γλιτώσουμε επιτέλους από τα ατυχήματα και τα κυκλοφοριακά προβλήματα, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

athenstransport.com

Διευκρινήσεις για την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από την 1 Οκτωβρίου

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*