Καταγγελία για προσαγωγή εργαζόμενου στο σταθμό Αττική εν ώρα εργασίας

Την προσαγωγή εργαζόμενου της ΣΤΑ.ΣΥ. από το σταθμό Αττική στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου καταγγέλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ.

Όπως αναφέρεται ο εργαζόμενος προσήχθη ύστερα από φραστικό επισόδειο με αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν ελέγχους στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ. στο πλαίσιο του σχεδίου «Αριάδνη». Οι αστυνομικοί πήραν το κινητό του και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα η θέση του να μείνει ακάλυπτη για το υπόλοιπο της βάρδιας.

Όπως μάλιστα καταγγέλουν, οι εργαζόμενοι έχουν γίνει μάρτυρες και άλλων προβλημάτων από συμπεριφορές αστυνομικών, εντός του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ, με το σωματείο να υποστηρίζει πως «το σχέδιο Αριάδνη δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας απ’ όσα επιλύε».

Το σωματείο, καταλήγει η ανακοίνωση, καλεί τα αρμόδια υπουργεία και τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου το σχέδιο «Αριάδνη» να εξυπηρετήσει την ασφάλεια των μεταφορών, για την προστασία επιβατών, εργαζόμενων και της δημόσιας περιουσίας και να μην γίνεται πηγή δημιουργίας νέων προβλημάτων.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη προσαγωγή εργαζόμενου της ΣΤΑ.ΣΥ, στη διάρκεια της βάρδιάς του, το απόγευμα της Κυριακής 16/10, και την κράτησή του στα κρατητήρια του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς, εντεταλμένους για τον έλεγχο της παραβατικότητας στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αριάδνη».

Οι αστυνομικοί μετά από φραστικό διαπληκτισμό με τον εργαζόμενο, στο κτήριο, στον σταθμό «Αττική», αντί να διευθετήσουν το θέμα, ενημερώνοντας τους αρμόδιους, επέλεξαν να τον συλλάβουν σαν κοινό εγκληματία, να του αφαιρέσουν ακόμα και το κινητό τηλέφωνο και να τον οδηγήσουν στο κρατητήριο!

Αυτή η ενέργεια των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα να μείνει ακάλυπτη η θέση του, στη βάρδιά του, σε βάρος της ασφάλειας του σιδηροδρόμου, καθώς εκείνος εκτελούσε καθήκοντα τεχνικού υποστήριξης λειτουργίας της Γραμμής 1.

Το απαράδεκτο περιστατικό προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν γίνει μάρτυρες και άλλων προβλημάτων από συμπεριφορές αστυνομικών, εντός του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ, αποδεικνύοντας ότι το σχέδιο «Αριάδνη», δημιουργεί πολλά  περισσότερα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας απ’ όσα επιλύει.

Αποκορύφωμα αποτελεί η προσαγωγή του εργαζόμενου την ώρα της βάρδιάς του ενώ η παραβατικότητα «βράζει» στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ καλεί, για μια ακόμα φορά, τα Υπουργεία Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, την Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε το σχέδιο «Αριάδνη» να εξυπηρετήσει την ασφάλεια των μεταφορών, για την προστασία επιβατών, εργαζόμενων και της δημόσιας περιουσίας και να μην γίνεται πηγή δημιουργίας νέων προβλημάτων.

Για τη  Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

Π. Κοντογιάννης                    Γ. Κολαΐτης

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*