Τετάρτη 9 Νοεμβρίου: Απεργιακές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Ενημέρωση 9 Νοεμβρίου ώρα 9:00

Κυκλοφορούν αυτή την ώρα η γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) του Μετρό και το Τραμ. Δεν αναμένεται να ανοίξουν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ θα ολοκληρωθούν στις 17:00 και του Τραμ στις 22:00.


Ενημέρωση ώρα 23:50

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο ΟΑΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι παρά τις αποφάσεις του δικαστηρίου, τα σωματεία των εργαζομένων εξήγγειλαν 24ωρες απεργίες. Αφήνεται όμως ένα ανοικτό παράθυρο για λειτουργία των μέσων, αν υπάρξει προσέλευση του προσωπικού.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ:

Με σημερινές αποφάσεις και μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη των διοικήσεων της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, το  Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη τη συμμετοχή, με στάσεις εργασίας, των Σωματείων εργαζομένων στη γενική απεργία της Τετάρτης 09/11/2022.

Κηρύχθηκε παράνομη γιατί δεν είχε ορισθεί κατά παράβαση του νόμου, το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Επίσης, δεν γνωστοποιήθηκαν εγκαίρως τα αιτήματα και οι λόγοι της απεργίας στον εργοδότη, καθώς δεν τηρήθηκε η διαδικασία δημοσίου διαλόγου που προβλέπει ο νόμος.

Ως εκ τούτου, οι δικαστικές αποφάσεις επιδόθηκαν στα Σωματεία εργαζομένων. Παράλληλα, κλήθηκε το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ να αναλάβει αύριο τα
εργασιακά του καθήκοντα, σύμφωνα με τον νόμο.

Ωστόσο, τρία Σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ που επηρεάζουν τη λειτουργία των γραμμών 2 και 3, καθώς και το Σωματείο εργαζομένων της ΟΣΥ κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία.

Η ώρα έναρξης λειτουργίας των ΜΜΜ θα καθορισθεί από την έγκαιρη προσέλευση του προσωπικού.

Για περισσότερες πληροφορίες, το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oasa.gr  ή να καλεί στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.


Ενημέρωση 8 Νοεμβρίου ώρα 22:55:

Μέχρι αυτή την ώρα, σωματεία εργαζόμενων έχουν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες σε: Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει νέα επίσημη ενημέρωση από ΟΑΣΑ ή ΣΤΑΣΥ.


Ενημέρωση 8 Νοεμβρίου ώρα 21:30:

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το βράδυ της Τρίτης:

  • Οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και τα Λεωφορεία κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές Δεν υπήρξε απόφαση για τα Τρόλεϊ.
  • Τρία τουλάχιστον σωματεία εργαζόμενων σε Μετρό και ΗΣΑΠ καθώς και το συνδικάτο των οδηγών λεωφορείων έλαβαν νέα απόφαση για 24ωρη απεργία.
  • Σημειώνεται ότι υπό την «ομπρέλα» της ΓΣΕΕ καλύπτονται όσοι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
  • Μέχρι αυτή την στιγμή δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως θα λειτουργήσει κάποιο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

 


Νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί τα παρακάτω για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες της Αθήνας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022:

  • Λεωφορεία: Θα κινούνται 9:00 – 21:00. Κανονική κυκλοφορία για τις 60 γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ. Εκκρεμεί δικαστική προσφυγή.
  • Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία. Εκκρεμεί δικαστική προσφυγή.
  • Μετρό: Θα κινείται μεταξύ 9:30 – 15:00. Εκκρεμεί δικαστική προσφυγή.
  • ΗΣΑΠ: Θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 17:00. Εκκρεμεί δικαστική προφυγή.
  • Τραμ: Θα κινείται 8:00 – 22:00. Εκκρεμεί δικαστική προσφυγή.
  • Προαστιακός: 24ωρη απεργία. Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Ταξί: 24ωρη απεργία

Ενημέρωση 8 Νοεμβρίου ώρα 21:20

Η Hellenic Train ανακοίνωσε πως την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα ισχύουν τροποποιήσεις στα τελευταία δρομολόγια του Προαστιακού σήμερα Τρίτη 8 Νοεμβρίου:


Ενημέρωση 8 Νοεμβρίου ώρα 15:15:

Ο ΟΑΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με αναφορά και στις εκκρεμείς δικαστικές προσφυγές κατά των απεργιών:

Ενόψει της αυριανής γενικής απεργίας, το πρόγραμμα λειτουργίας των ΜΜΜ στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΤΑΣΥ

Στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, οι συρμοί θα λειτουργήσουν από τις 09.30 το πρωί έως τις 15.00.

Στη γραμμή 1 του Μετρό(πρώην ΗΣΑΠ), οι συρμοί θα λειτουργήσουν από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.

Το ΤΡΑΜ θα λειτουργήσει από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00.

ΟΣΥ

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00

Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τη λήξη της.

Σημειώνεται ότι οι γραμμές του ΟΑΣΑ, στις οποίες το συγκοινωνιακό έργο
εκτελείται με εκχώρηση στα ΚΤΕΛ, θα λειτουργήσουν κανονικά.


Οι διοικήσεις τόσο της ΣΤΑΣΥ όσο και της ΟΣΥ, με γνώμονα πάντοτε την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, μόλις ενημερώθηκαν για τις στάσεις εργασίας, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες, είτε γιατί δεν έχει τηρηθεί η εκ του νόμου υποχρέωση για σχετική ενημέρωση 4 ημέρες νωρίτερα, είτε γιατί δεν έχει ορισθεί, κατά παράβαση του νόμου, το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας.

Η δικάσιμος για τις προσφυγές της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ έχει ορισθεί για σήμερα.

Σε περίπτωση απόφασης του δικαστηρίου εντός της ημέρας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τον ΟΑΣΑ για τις όποιες τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα λειτουργίας των ΜΜΜ.

Σημειώνεται ότι δικαστικά, κατά των σωματείων στο σιδηρόδρομο έχει προσφύγει και η διοίκηση της Hellenic Train. Σε σημερινή της ανακοίνωσή πάντως η ΓΣΕΕ σημειώνει πως η συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία είναι νόμιμη, αφού οι εργαζόμενοι «καλύπτονται πλήρως από τον τύπο, που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη της απεργίας».


Ενημέρωση 8 Νοεμβρίου ώρα 10:35

Η Ένωση Εργαζόμενων ΣΤΑ.ΣΥ. εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την δικαστική προσφυγή της εταιρείας κατά τον απεργών, χαρακτηρίζοντάς την ως μία «πρωτοφανή, αντεργατική, αντιδημοκρατική ενέργεια» και καλώντας σε συγκέντρωση στα δικαστήρια. (Η ανακοίνωση στο τέλος του άρθρου).


Ενημέρωση 7 Νοεμβρίου ώρα 22:15

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προσέφυγε δικαστικά ζητώντας οι στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές. Η εκδίκαση της προσφυγής αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη.


Αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 θα λάβουν τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Στα Λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Τα λεωφορεία θα εξέλθουν από τα αμαξοστάσια από τις 8:30 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται να γίνει τουλάχιστον μία ώρα αργότερα. Ομοίως, τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν ανατεθεί τα ΚΤΕΛ.

Μεταξύ 9:30 – 15:00 θα λειτουργεί το Μετρό σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). Στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 17:00 έως τη λήξη της βάρδιας αποφάσισαν το Συνδικάτο Σταθμαρχών Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ – Πρώτη Γραμμή, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στην ΣΤΑ.ΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ. Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αθηνών (Σ.Η.Τ.Α.) και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (Σ.Η.Α.Μ.) αποφάσισαν επίσης στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Το ωράριο λειτουργίας των μέσων θα ανακοινωθεί μετά τη λήψη αποφάσεων και από τα υπόλοιπα σωματεία.

Στην απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και σωματεία σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 17:00 το απόγευμα.

Αναμένεται ανακοίνωση της Hellenic Train για το πως θα κινηθεί ο σιδηρόδρομος, συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν και οι οδηγοί ταξί σύμφωνα με απόφαση του ΣΑΤΑ.

Η ανακοίνωση των συνδικάτων Πρώτη Γραμμή, ΣΕΚΕΛΜΑ και ΣΗΕΚ:

Στάσεις εργασίας (σε ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ)
Από έναρξη κυκλοφορίας έως τις 9 π.μ.
και από 17:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας

Η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με πρόσχημα την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο της Ουκρανίας, την στιγμή που οι επιχειρηματικοί κολοσσοί και οι πάροχοι ενέργειας, παραδίδουν ισολογισμούς με υπερ-κέρδη άνευ προηγουμένου, δεν αφήνει άλλα περιθώρια πέρα από την αγωνιστική δράση, με σκοπό να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου, στο οποίο οι θεατές παρακολουθούν εμβρόντητοι τις ανοδικές κούρσες των τιμών σε βασικότατα είδη. Δυστυχώς, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας αποδεικνύονται καθημερινά ανεπαρκέστατες και τα νοικοκυριά γονατίζουν ολοένα και περισσότερο. Πλήρης αφαίμαξη μισθολογικών αποδοχών από πάσα κατεύθυνση.

Ενέργεια, ενοίκια, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, έχουν διαλύσει κάθε ίχνος μελλοντικών  σχεδιασμών, αποστραγγίζοντας τις αποταμιευτικές δεξαμενές και υποβαθμίζοντας την αγοραστική ικανότητα του Έλληνα πολίτη. Οι συγκρίσεις με την ανάλογη διαχείριση σε  άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αναπόφευκτες, αποδομώντας το οποιοδήποτε αφήγημα για επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης που διανύουμε. 

Έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση όλων των πολιτών και ειδικότερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Τώρα πριν αποσυντεθεί εξ ολοκλήρου ο κοινωνικός ιστός.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες, πέραν των ως άνω, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε:

Α) Τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες, πράγμα που δυσχεραίνει τόσο την εύρυθμη λειτουργία του μέσου όσο και την ψυχική και σωματική μας υγεία, αφού καλούμαστε να εργαστούμε όχι μόνο κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά και σε εξοντωτικά ωράρια!

Β) Την αλά καρτ εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) και την παραπομπή από τον Ανά στον Καϊάφα, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως και να υλοποιήσουν τα ήδη συμφωνηθέντα.

Γ) Αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, καθόσον τα περιστατικά βίας απέναντι σε εργαζόμενους αποτελούν πλέον δυστυχώς καθημερινότητα.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 09/11/22, δίνουμε βροντερό παρών στο μαζικό αγώνα, διεκδικώντας:

  • Υπογραφή και υλοποίηση ΕΣΣΕ με αξιοπρεπείς όρους που θα επιτρέψουν -έστω σε κάποιο βαθμό- την αντιμετώπισή της καλπάζουσας ακρίβειας.
  • Ασφαλείς συνθήκες εργασίας, μακριά από περιστατικά που απειλούν τη σωματική και ψυχική μας ακεραιότητα. 
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες για την εύρυθμη και ποιοτικότερη λειτουργία των Συγκοινωνιών!!

Για να υπάρξει η μέγιστη μαζικότητα και συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο, τα τραίνα θα κινηθούν από τις 09:00 – 17:00, ώστε να υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση στην πλατεία Κλαυθμώνος για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, την ίδια μέρα στις 11:00 π.μ.

Οι Διοικήσεις

Η ανακοίνωση των Σ.Η.Τ.Α. και Σ.Η.Α.Μ.:

Μετά τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων μας,  αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η  Γ.Σ.Ε.Ε για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με στάσεις εργασίας από την έναρξη της  βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

Οι οικονομικές επιπτώσεις, λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων, σε συνδυασμό με την  ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την ακρίβεια, έχουν οδηγήσει τον κόσμο  της μισθωτής εργασίας σε αδιέξοδο. 

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται η λήψη ουσιαστικών αποφάσεων, ώστε  να κρατηθεί όρθια η κοινωνία.  

Ειδικότερα , 

Οι Ηλεκτροδηγοί της ΣΤΑ.ΣΥ., αως αναπόσπαστο μέρος της ίδιας κοινωνίας και σε  ένα τέτοιο εργασιακό και οικονομικό περιβάλλον διεκδικούμε, την άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού εργαζομένων, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με επάρκεια στις  νέες απαιτήσεις λόγω των επεκτάσεων του δικτύου.  

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!!! 

Οι Διοικήσεις 

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην  24ώρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ 9:00 π.μ έως 17:00
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
στη Συγκέντρωση  στην Πλ. Κλαυθμώνος

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ συμμετέχει, μαζί με όλα τα Συνδικάτα, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 9 Νοέμβρη 2022, διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, των φόρων, της λεηλασίας του εισοδήματος των εργαζόμενων προς όφελος των «ημέτερων» και των καρτέλ της ενέργειας και των τροφίμων.

Οι συνέπειες από τα αλλεπάλληλα «κύματα» ακρίβειας στην ενέργεια, σε βασικά καταναλωτικά είδη, τον πληθωρισμό έχουν ήδη φανεί!  Η Ελλάδα είναι μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης και το 29% του πληθυσμού βρίσκεται, ήδη, στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αυξάνει έμμεσους και άμεσους φόρους κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Για να «στρώσει το έδαφος» αυτής της ανάλγητης, ληστρικής πολιτικής η κυβέρνηση φρόντισε και έκανε μια σειρά νόμους, που στόχευαν να περιοριστούν ή και να καταργηθούν συνδικαλιστικά δικαιώματα, να καταργηθεί, ουσιαστικά, το δικαίωμα στην απεργία, να καταστούν ανενεργές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κανονισμοί εργασίας, να προχωρήσει το ξεπούλημα και ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και η ΣΤΑ.ΣΥ.

Ως εδώ όμως! Δεν αντέχουμε άλλο!

Συμμετέχουμε, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 9 Νοέμβρη επειδή:

  • Δεν δεχόμαστε το «βαρύ χειμώνα» που μας προετοιμάζουν, γιατί απορρίπτουμε τη θρασύτητα λογική, που λένε, πως «όποιος δεν προσαρμοστεί θα πεθαίνει». 
  • Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην ακρίβεια σε ενέργεια, είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Συμμετέχουμε, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 9 Νοέμβρη και διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς με βάση τον πληθωρισμό, πραγματικά μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής, διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών, επαναφορά της ΔΕΗ στο Δημόσιο.

Για τη  Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

 Π. Κοντογιάννης                  Γ. Κολαΐτης

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ σχετικά με τη δικαστική προσφυγή κατά της απεργίας:

Σε μια πρωτοφανή αντεργατική, αντιδημοκρατική ενέργεια, ανάλογη απολυταρχικών καθεστώτων, προχώρησε η κυβέρνηση επιδιώκοντας, μέσω των Διοικήσεων της ΣΤΑ.ΣΥ και της ΟΣΥ, να κηρυχθεί παράνομη από τα Δικαστήρια η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ για τις 9 Νοέμβρη!

Αυτό αποτελεί μια θλιβερή πρωτιά, καθώς καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν είχε προσφύγει στα Δικαστήρια με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη πανελλαδική απεργία!

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα Σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ, λειτουργώντας ορισμένες ώρες για την διευκόλυνση των απεργών για το  απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ωστόσο, οι κυβερνητικοί παράγοντες, που οι περισσότεροι δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο εργασίας και ζουν πλουσιοπάροχα από τον κρατικό κορβανά, επιδεικνύοντας τον αυταρχισμό τους και τον αντιδημοκρατικό κατήφορό τους, υπαγόρευσαν στη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ την άθλια προσφυγή στα Δικαστήρια, με την οποία ζητάνε την φυλάκιση και την επιβολή εξοντωτικών προστίμων σε εκπροσώπους των εργαζόμενων για την απόφασή τους να συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ!

Είναι όμως γελασμένοι! Οι εργαζόμενοι, σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα ενωμένο δεν θα αφήσουν να περάσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η τρομοκρατία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα Δικαστήρια, στη Σχολή Ευελπίδων για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία!

Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Για τη  Διοίκηση

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

    Π. Κοντογιάννης     Γ. Κολαΐτης

Το άρθρο θα ενημερωθεί εφόσον περισσότερες πληροφορίες γίνουν διαθέσιμες


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας


athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*