toutou4u – Ένας νέος τρόπος οικονομικής μετακίνησης

Επιτέλους ξεκινάει και στην Ελλάδα, όπως εδώ και δεκαετίες με επιτυχία στο εξωτερικό, να λειτουργεί ο Συνεπιβατισμός, σαν ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης με πολλά πλεονεκτήματα.

Μια νεοϊδρυθείσα εταιρεία δύο πρωτοπόρων Ελλήνων, του Δ. Χατζάκη και του Χ. Αργυρόπουλου, που έχουν ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό με το χαρακτηριστικό όνομα TOUTOU4U και την διαδικτυακή πλατφόρμα toutou4u.com ξεκίνησε τη λειτουργία της σε μια περίοδο ιδιαίτερα κατάλληλη για αυτού του είδους τη μετακίνηση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΙΣΜΟΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ CARPOOLING

Πρόκειται για την δυνατότητα που προσφέρουν όσοι έχουν άδειες θέσεις στο αυτοκίνητό τους σε όσους ενδιαφέρονται να πάνε μαζί τους στην ίδια διαδρομή να συνταξιδέψουν έναντι συμμετοχής στα έξοδα.

Με τον τρόπο αυτό δεν εξασφαλίζεται μόνο η οικονομικότερη μετακίνηση, που σε περίοδο αύξησης της τιμής των καυσίμων είναι σημαντική, αλλά και η κυκλοφορία λιγότερων αυτοκινήτων στους δρόμους με αποτέλεσμα τον περιορισμό των ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η TOUTOU4U προσφέρει μέσα από την πλατφόρμα της τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να γίνει συνδρομητής δωρεάν, είτε σαν οδηγός είτε σαν επίδοξος συνεπιβάτης και να γνωρίσει τα πλεονεκτήματα του συνεπιβατισμού στην πράξη, που φαίνονται από την πρώτη κιόλας διαδρομή στην τσέπη του. Στο εξωτερικό έχει κυριαρχήσει και σαν ένας τρόπος μετακίνησης που μεταξύ άλλων ευνοεί και ενδιαφέρουσες γνωριμίες με ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερες περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Η ιδέα πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του 1970 κυρίως στον χώρο των φοιτητών, που μετά τον Μάη του 68 είχε δημιουργήσει ένα κλίμα κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων της ζωής, απλώθηκε όμως πολύ γρήγορα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας που αναγνώρισαν τα πολλαπλά πλεονεκτήματά της.

Η χρήση της εφαρμογής για αναζήτηση ή καταχώρηση διαδρομών είναι δωρεάν. Η TOUTOU4U χρεώνει τον οδηγό με τέλη διαμεσολάβησης μόνο σε περίπτωση κράτησης θέσης και επιτυχούς υλοποίησης του κοινού ταξιδιού και εφόσον έχει ολοκληρωθεί η οικονομική συναλλαγή μεταξύ οδηγού και συνεπιβάτη όσον αφορά τη συμμετοχή στα έξοδα.

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Η TOUTOU4U έχει προβλέψει σύστημα αξιολόγησης / βαθμολογίας του οδηγού μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού από τους συνεπιβάτες, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μια ένδειξη για την αξιοπιστία του σε σχέση με τις διαδρομές που έχει ήδη υλοποιήσει.

Παράλληλα ο κάθε οδηγός έχει τη δυνατότητα να θέσει όρους, που θα πρέπει να ισχύουν, για να δεχθεί τους συνεπιβάτες του ταξιδιού. Μπορεί π.χ. να δηλώσει άν δέχεται παιδιά ή όχι, αν δέχεται ζώα, αν δέχεται ΑΜΕΑ και έχει χώρο για αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς και άλλα που μπορεί να ορίσει ελεύθερα, π.χ. “ακούω δημοτική μουσική κατά τη διάρκεια της διαδρομής”…

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια :- Μια γυναίκα οδηγός μπορεί να ορίσει ότι δέχεται μόνο γυναίκες σαν συνεπιβάτες!

Συνεπιβατισμός λοιπόν είναι ένας νέος, χρήσιμος, οικονομικός και οικολογικός τρόπος μετακίνησης και η TOUTOU4U η μοναδική εταιρεία που αυτή τη στιγμή τον εφαρμόζει στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στη διεύθυνση: toutou4u.com ή στείλτε email στην: [email protected]

Από το Δελτίο Τύπου

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*