Δύο συλλήψεις για κλοπή καλωδίου από τη γραμμή του ΗΣΑΠ

Στη σύλληψη ενός 24χρονου ημεδαπού και ενός 23χρονου αλλοδαπού προχώρησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου στη Νέα Ιωνίαω αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, βρέθηκε ηλεκτρικό καλώδιο μήκους περίπου 70 μέτρων.

Από την προανακριτική έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς προέκυψε ότι, το ηλεκτρικό καλώδιο που βρέθηκε στην κατοχή τους, είχε αφαιρεθεί λίγο νωρίτερα, από εγκαταστάσεις σταθερών συγκοινωνιών στην περιοχή της Κηφισιάς.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη 4 Ιανουαρίου διαπιστώθηκε κλοπή καλωδίου του εφεδρικού συστήματος ηλεκτροδότησης στο σταθμό Άνω Πατήσια όταν το εφεδρικό σύστημα δεν λειτούργησε κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος με αποτέλεσμα ο σταθμός να μείνει κλειστός για αρκετές ώρες.

Σε δημοσίευσή του στα social media, ο πρόεδρος των εργαζόμενων στην ΣΤΑΣΥ Σπύρος Ρεβύθης αναφέρει ότι ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν συχνά το τελευταίο διάστημα, «με ρυθμούς που δεν αρμόζουν σε σύγχρονη σιδηροδρομική εταιρία» ενώ κανένα στέλεχος της εταιρείας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη:

Για πολλοστή φορά και με μεγάλο κόστος για τις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), εφόσον γίνονται πλέον συχνά πυκνά και με ρυθμούς που δεν αρμόζουν σε σύγχρονη σιδηροδρομική εταιρία.

Κάποιοι «μεροκαματιάρηδες» εισβάλλουν, κόβουν και ΚΛΕΒΟΥΝ καλώδια παροχής ισχύος και σηματοδότησης και σακατεύουν ανενόχλητοι το δίκτυο της γραμμής 1 του π. Ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, κοστίζοντας έτσι πολλές χιλιάδες ευρώ στον λαό που τελικά πληρώνει τις ζημιές, ενώ κάποιες φορές δυσχεραίνεται, παρεμποδίζεται, το συγκοινωνιακό έργο και τα δρομολόγια των τρένων από αυτές τις κλοπές.

Φυσικά οι υπεύθυνοι επικεφαλής απολαμβάνουν την πλήρη κάλυψη της ηγεσίας και κανένας δεν φέρει καμία ευθύνη για τίποτα στις Σταθερές Συγκοινωνίες των Αθηνών.

Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*