Δωρεάν, για τους ντόπιους, οι συγκοινωνίες της Μαγιόρκα

Δωρεάν, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου είναι η μετακίνησεις με τις αστικές συγκοινωνίες για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι επιβάτες μπορούσαν να μετακινηθούν με εισιτήρια 50% φθηνότερα με βάση μία συμφωνία μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κυβέρνησης των Βαλεαρίδων Νήσων ύψους 20 εκατ. ευρώ για την προσφορά δωρεάν μετακινήσεων στους πολίτες. Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, το μέτρο των δωρεάν μετακινήσεων έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει πάνω από 75 εκατ. ευρώ.

Η μόνη υποχρέωση για τη δωρεάν μετακίνηση είναι η κατοχή της κάρτας δημότη που εκδίδει η δημαρχιακή αρχή της Palma, πρωτεύουσας του νησιού.

Ο δήμαρχος José Hila δήλωσε ότι το μέτρο έχει σκοπό να στηρίξει τις οικογένειες και να βοηθήσει τις επενδύσεις στις αστικές συγκοινωνίες. Η Palma είναι πλέον η μεγαλύτερη πόλη τις Ισπανίας με δωρεάν αστικές συγκοινωνίες.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει εκταμιεύσει περίπου 43 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη μέτρων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού σε περιφερειακό επίπεδο. Πλέον, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης βρίσκεται η επέκταση των δωρεάν μετακινήσεων σε όλες τις Βαλεαρίδες Νήσους που αποτελεί μία από τις 17 αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας (τα κυριότερα νησιά περιλαμβάνουν τη Μαγιόρκα, τη Μενόρκα, την Ίμπιζα και τη Φορμεντέρα) έτσι ώστε οι μόνιμοι κάτοικοι με τη χρήση μίας κάρτας να μπορούν να μετακινούνται δωρεάν με το Μετρό, τα λεωφορεία και τα τρένα των νησιών.

Από το μέτρο των δωρεάν μετακινήσεων θα εξαιρεθούν οι τουρίστες από την Ισπανία και το εξωτερικό, που αποτελούν και την κυριότερη πηγή εισοδήματος για τα νησιά αυτά.

Σύμφωνα πάντως με τον τοπικό τύπο κατά τις πρώτες μέρες τις χρονιάς δεν έχει παρουσιαστεί κάποια αύξηση της επιβατικής κίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πηγή: themayor.eu

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*