Τετάρτη 1 Μαρτίου: Αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Ενημέρωση ώρα 9:55

Και στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια τις μέρας.


Ενημέρωση 1 Μαρτίου ώρα 8:50

Την αναστολή της στάσης εργασίας στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) σήμερα 1 Μαρτίου 2023 ανακοίνωσε η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ μετά από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Όπως σημειώνεται η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 10:30 σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί μια τέτοια τραγωδία. 

Σήμερα θρηνούμε τους συμπολίτες μας που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν στις εκκλήσεις των εργαζομένων.

Όταν οι εργαζόμενοι μιλούν για έλλειψη προσωπικού, για απαξίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών, για την ελλιπή  συντήρηση του τροχαίου υλικού, για την παραβατικότητα σε όλο το μήκος του δικτύου, κάποιοι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα. 

Τέτοιου μεγέθους τραγωδίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν αν κάποιος δεν ασχοληθεί σοβαρά με την στελέχωση αλλά και τις υποδομές. Ο σιδηρόδρομος δεν είναι οι λαμπεροί γρανίτες, οι προβολείς και οι κάμερες των καναλιών που τρέχουν να προβληθούν όλοι όσοι φέρουν ευθύνη για αυτό τραγικό γεγονός. Ο σιδηρόδρομος είναι όλα όσα υπάρχουν πίσω από αυτήν την χολιγουντιανού επιπέδου λάμψη, όλα όσα είναι αόρατα από τους φακούς των καμερών. 

Σήμερα από ντροπή και μόνο, θα έπρεπε να βλέπαμε τις παραιτήσεις όλων αυτών των φωστήρων που πιστεύουν ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να λειτουργήσει στον αυτόματο πιλότο. Σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί σύσσωμη.

Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως ένδειξη πένθους στην εθνική τραγωδία αναστέλλουμε την σημερινή μας κινητοποίηση.

Οι καρδιές όλων σήμερα χτυπάνε εκεί στα Τέμπη.

Δεν ξεχνάμε τα προβλήματά μας και θα επανέλθουμε σε αυτά.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Υ.Γ Θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί η συγκοινωνία το συντομότερο δυνατόν»


Ενημέρωση ώρα 18:30

Στάση εργασίας στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Μαρτίου προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ. Όπως αναφέρει το σωματείο, το μέσο θα κινείται από τις 14:00 «με την παροχή κοινωνικού έργου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, οι σταθμοί θα ανοίξουν στις 14:10 και την ίδια ώρα θα αναχωρήσουν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και τους ενδιάμεσους σταθμούς.

Η στάση εργασίας στη γραμμή 1 έρχεται να προστεθεί στην στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει τα σωματεία ΣΕΛΜΑ και ΣΗΑΜ στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό την ίδια μέρα από τις 18:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ σχετικά με τη στάση εργασίας στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ:

Στάση εργασίας στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ  την Τετάρτη 1/3/2023 από την έναρξη μέχρι τη λήξη της βάρδιας, με τη παροχή κοινωνικού έργου από τις 14:00 μέχρι τη λήξη (Λειτουργία από 2 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας).

Η κυβέρνηση επιδιώκοντας, μεθοδικά, την απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ και την ξεθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, με απώτερο στόχο την εκχώρηση κρίσιμων τομέων της σε ιδιώτες, αφήνει να υπάρχουν κενές εκατοντάδες οργανικές  θέσεις εργασίας.

Αυτό έχει ως συνέπεια πολλοί συνάδελφοι να εργάζονται εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ανάπαυση, ακόμα και ολόκληρα 12ωρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Το Σωματείο μας διεκδικεί την άμεση πρόσληψη μόνιμου και τακτικού προσωπικού με διαφανείς διαδικασίες.

Αντί αυτού η κυβέρνηση προωθεί με νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών τη λύση των αποσπασματικών προσλήψεων, που θα είναι ένα ακόμα «μπάλωμα» στο πρόβλημα της Εταιρίας.

Για αυτό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε τη Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 σε στάση εργασίας από την έναρξη μέχρι τη λήξη της βάρδιας, με αίτημα την άμεση πρόσληψη μόνιμου και τακτικού προσωπικού.

Για την προετοιμασία της κινητοποίησης ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και γι’ αυτό καθυστέρησε η γνωστοποίησή της στους φίλους επιβάτες.

Πάντως, για την ελάχιστη παροχή εγγυημένης κοινωνικής υπηρεσίας, για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών, θα εργαστούμε από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας!

Διεκδικούμε αξιοπρεπή εργασία και προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού, με διαφάνεια!


Αρχικό άρθρο:

Στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) προκηρύχθηκε για την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 από τις 18:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Τη στάση εργασίας προκήρυξαν το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ) τα οποία διαμαρτύρονται για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων, έπειται από τις γραπτές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της ηγεσίας.

Προς το παρόν, τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά.


Μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη στην κοινότητα του Athens Transport στο Viber για να λαμβάνετε έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά νέα. Μπείτε εδώ από το κινητό σας

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*