«Συμμαχία δημάρχων» για την επέκταση του Μετρό προς Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα Σαλαμίνα

Ζωντανό παραμένει το αίτημα των δήμων της περιφέρειας Β’ Πειραιά για την επέκταση του Μετρό από το κέντρο του Πειραιά προς το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα και τη Σαλαμίνα, ακόμα και μετά την αρνητική απάντηση που έλαβαν πρόσφατα από την κυβέρνηση.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στο Δημαρχείο Περάματος με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη, οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε κοινές δράσεις για τη διεκδίκηση του αιτήματος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης-σύσκεψης, αναδείχθηκε από τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, η ανάγκη να παρθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες προκειμένου να διεκδικηθεί η επέκταση της γραμμής του Μετρό, ώστε να εξυπηρετηθούν επιτέλους και οι πολίτες που διαμένουν, εργάζονται ή διέρχονται από τους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας αλλά και να αποσυμφορηθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος προς Δήμους που ήδη διαθέτουν σταθμούς μετρό όπως οι Δήμοι Πειραιά, Νίκαιας Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Κορυδαλλού.

Οι έξι Δήμαρχοι συμφώνησαν πώς η επέκταση της γραμμής του μετρό, ενός μέσου σταθερής τροχιάς, αξιόπιστου, γρήγορου και χαμηλής όχλησης σε περιβαλλοντικό επίπεδο, είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή λόγω, της συνεχούς αυξανόμενης οικονομικής δραστηριότητας, πληθυσμιακών κριτηρίων,  αλλά και του ελλιπούς οδικού δικτύου.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με τους βουλευτές της Β΄ Πειραιά, κατά την οποία  ζητήθηκε από τους παριστάμενους βουλευτές η στήριξη του αιτήματος της πόλης και η βοήθειά τους για να παρθεί από την κυβέρνηση σημερινή ή αυριανή η απόφαση για την επέκταση του Μετρό στον Δήμο.

Όλοι οι Βουλευτές τόνισαν την αναγκαιότητα της επέκτασης του Μετρό στην περιοχή και δήλωσαν ότι θα πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες (επερωτήσεις, αναφορές κ.α.) ώστε αυτό να δρομολογηθεί. Ως πρώτο βήμα συμφωνήθηκε η επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής μαζί με τους βουλευτές της Β’ Πειραιά στον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών από τον οποίο θα ζητηθεί το ξεκίνημα των διαδικασιών για την επέκταση του Μετρό στο Δήμο καθώς και η εύρεση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων για την υλοποίησή του.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*