Μ. Χρυσοχοΐδης: Επείγει η κατασκευή γραμμής Μετρό επί της λεωφόρου Αθηνών

Εικόνα: haidarisimera.gr

Στην αναγκαιότητα προτεραιοποίησης της κατασκευής γραμμής Μετρό επί της λεωφόρου Αθηνών από το ύψος του Χαϊδαρίου αναφέρεται με άρθρο του στον τοπικό τύπο ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είχε διατελέσει και Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τη διετία 2013-2015, υποστηρίζει στο άρθρο του ότι με αφορμή τη πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να επικαιροποιήσει το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, είναι ευκαιρία να ενταχθεί σε αυτό η μελέτη και κατασκευή τουλάχιστον του δυτικού άκρου της Γραμμής 7, Χαϊδάρι – Κέντρο Αθήνας – Άλιμος όπως αυτή προβελπόταν σε παλαιότερο σχέδιο της Αττικό Μετρό (το γνωστό ‘Σχέδιο Σουφλιά’).

Όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης, μία γραμμή που θα ενώνει το Χαϊδάρι με το κέντρο της Αθήνας θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκων στο Χαϊδάρι, το Περιστέρι, το Αιγάλεω και το δυτικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων, μαζί με εκατοντάδες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες. Επιπλέον, θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της λεωφόρου Αθηνών η οποία αποτελεί βασική πύλη εισόδου της Αθήνας από την Πελοπόννησο και ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα και παρουσιάζει κυκλοφοριακό κορεσμό κατά τις ώρες αιχμής.

Συν τοις άλλοις, μέσω αυτής της γραμμής θα εξυπηρετηθούν σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες (Χρηματιστήριο, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αττικό Νοσοκομείο, Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, ΨΝΑ Δαφνίου, Μονή Δαφνίου, Διομήδειος Κήπος), αλλά ακόμα και χιλιάδες εργαζόμενοι στη βιομηχανική ζώνη του Θριασίου, όπως και κάτοικοι, του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας.

Για τους λόγους αυτούς, ο πρώην υπουργός ζητά μετά την γραμμή 4 που θα φτάσει ως την Πετρούπολη και την επέκταση της γραμμής 2 προς το Ίλιον, να ακολουθήσει και η κατασκευή γραμμής Μετρό κατά μήκος της λεωφόρου Αθηνών.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*