Συνελήφθη σεσημασμένος ληστής για κλοπές στο σταθμό ΗΣΑΠ Ομόνοια

Ένας 24χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου στο σταθμό του ΗΣΑΠ Ομόνοια για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων σε βάρος επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΕΤΡΟ-ΗΣΑΠ).

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος ευρισκόμενος στην αποβάθρα του σταθμού «ΗΣΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ», προσέγγιζε τους επιβάτες, εκμεταλλευόμενος το συνωστισμό κατά την αποβίβαση αυτών από τους συρμούς.

Αστυνομικοί που έκριναν ύποπτες τις κινήσεις του 24χρονου, τον ακολούθησαν κατά το χρόνο που εξερχόταν από το σταθμό, όπου και πραγματοποίησαν έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του 2 κινητά τηλέφωνα και ρολόι, των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή, ενώ στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα.

Μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι ένα εκ των κινητών είχε αφαιρεθεί λίγο νωρίτερα εντός συρμού.

Ο 24χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εγκληματική οργάνωση, κλοπή, απειλή, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*