Καταγγελίες για την κατάσταση των λεωφορείων στην ανατολική Αττική

Λεωφορεία που κινούνται στην περιοχή της ανατολικής Αττικής με πόρτες εκτός λειτουργίας, ξεχαρβαλωμένα καθίσματα και σπασμένα μέρη τους κολλημένα με αλουμινοταινία εικονίζονται σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το 902.gr.

Πρόκειται για οχήματα τα οποία ανήκουν σε εταιρείες ΚΤΕΛ και πραγματοποιούν αστικά δρομολόγια βάση της σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον ΟΑΣΑ. Όπως είναι εμφανές στις φωτογραφίες, λεωφορεία βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση ενώ πραγματοποιούν δρομολόγια μεταφέροντας επιβάτες.

Όπως σημειώνεται, στις φωτογραφίες περιλαμβάνονται και τα εξής:

  • λεωφορείο να βρίσκεται σε κίνηση με επιβάτες ενώ έχει χαλασμένη πόρτα την οποία είχαν κλείσει πρόχειρα με ταινία (σημειώνεται ότι η πόρτα αυτή άνοιγε με ένα απλό σπρώξιμο).
  • λεωφορεία χωρίς καθίσματα
  • χειρόγραφη πινακίδα κολλημένη σε τζάμι λεωφορείου που ενημερώνει τους επιβάτες ότι δεν λειτουργούν τα κουδούνια και ότι θα πρέπει να φωνάξουν για στάση
  • λεωφορείο να κυκλοφορεί χωρίς πινακίδα το Σεπτέμβρη του 2022
  • λεωφορείο που χάλασε την περασμένη Τρίτη και το άφησαν παρατημένο για τρεις μέρες στη λεωφόρο Καραμανλή στην Αρτέμιδα.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ανάλογες καταγγελίες έχουν υπάρξει κατά καιρούς και για οχήματα τα οποία ανήκουν στο στόλο της ΟΣΥ, με κάποια από αυτά να πραγματοποιούν δρομολόγια ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

ΟΑΣΑ: Εξετάζονται όλες οι επώνυμες καταγγελίες

Προ ολίγον ημερών το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε προωθήσει στη Βουλή απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ που αφορούσε ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τα προβλήματα των λεωφορειακών γραμμών στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Στην απάντησή του, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ αναφέρει πως τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που πραγματοποιούν αστικά δρομολόγια με βάση της σχετική σύμβαση οφείλουν να συμμορφώνονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές και να περνούν από ελέγχους. Οι δε καταγγελίες από πολίτες ερευνώνται όταν τα στοιχεία τους είναι πλήρη.

Ο κ. Σπηλιόπουλος πρόσθεσε επίσης πως με την εκπόνηση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών Αττικής που θα ξεκινήσει φέτος, θα εξεταστεί πως μπορεί να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση και στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Στο πλαίσιο της εκπόνησης του σχεδίου θα πραγματοποιηθούν και δύο δημόσιες διαβουλεύσεις στις οποίες δήμοι αλλά και άλλοι φορείς (ΑμεΑ, ποδηλάτες) θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους.

athenstransport.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*